laži za hrvatski narod? /

Softić napao Plenkovića: 'Ne može tražiti reviziju haaške presude, to je čisto skupljanje političkih poena'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Najave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića su samo za unutrašnje-političke potrebe', smatra Softić

5.12.2017.
10:14
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši agent Bosne i Hercegovine u procesu pred Međunarodnim sudom pravde Sakib Softić, izjavio je da nije moguće da Hrvatska, kako su to najavili njezini lideri, podnese zahtjev za reviziju presude bivšim liderima Herceg-Bosne, Jadranku Prliću i drugima, kojom je potvrđena umešanost Hrvatske u udruženom zločinačkom poduhvatu, piše Kurir. 

"Nerealno je očekivati da Hrvatska podnese zahtjev za reviziju ovih presuda zato što nije stranka u postupku. Ne postoji nikakva mogućnost za to", rekao je Softić.

Prema njegovim riječima, najave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića su samo za unutrašnje-političke potrebe, kao i da on ne vidi nikakav drugi razlog zašto to izjavljuje, naročito ne pravni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković daje izjave, a unaprijed je svestan da to pravno nije moguće - onda to može biti samo politički motivisano, upotrebljivo u domaćim političkim igrama", kazao je Softić.

On je rekao i da se u BiH i državama regije vode postupci vezani za zločine počinjene od 1991. do 1995. godine, kao i da se može staviti točka na rad Haškog tribunala, ali da se ne može staviti točka na vođenje krivičnih postupaka protiv 'nižerangiranih počinilaca ratnih zločinaca", rekao je Softić, piše Kurir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo