POLITIČKA DRAMA /

SOA negira da Milanović ima ruske veze. 'To je čisto ogovaranje... opanjkavanje'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gordan Grlić Radman optužio je da predsjednika 'očito financiraju možda i neki ruski izvori', da bi kasnije reterirao. Odbor za unutarnju politiku i sigurnost dobio jednoznačaj odgovor

15.10.2024.
16:16
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman ustvrdio da predsjednika države Zorana Milanovića financiraju Rusi jer su "njegovi 'proruski stavovi vrlo jasni" te da njegovu kampanju "očito financiraju možda i neki ruski izvori", stigao je odgovor SOA-e o toj temi.

Podsjetimo, Milanović je prethodno podsjetio Grlić Radmana kako je čitao poeziju sa Sergejem Lavrovom. Ministar je na poslijetku reterirao i priznao da za svoje tvrdnje nema dokaze. No sve se dodatno zakuhalo izjavom HDZ-ova predsjedničkog kandidata Dragana Primorca da SOA već dvije godine prikuplja podatke o tome. Sada se SOA podnijela izvješće o tome saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatražio sam po zakonu informaciju je li točno da Rusi financiraju kampanju Zorana Milanovića i prikuplja li netko te dokaze. Izvješće je stiglo, i negativno je. Kategorički je negativno. Rusi ne financiraju Zorana Milanovića. Ono što smo tražili, to smo dobili, oni koji su za to zaduženi vrlo konkretno su na to odgovorili i to više nije pitanje za mene nego za one koji obnašaju vrlo odgovorne funkcije u državi, od ministra vanjskih poslova pa do ovih koji bi trebali biti kandidati za predsjednika da ne šire lažne informacije ", izjavio je danas predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić.

Image
'TOPLA DUŠA POETSKA' /

Milanović snimkom odgovorio Plenkoviću i Grlić Radmanu. Ovako je ministar tepao Lavrovu

Image
'TOPLA DUŠA POETSKA' /

Milanović snimkom odgovorio Plenkoviću i Grlić Radmanu. Ovako je ministar tepao Lavrovu

Na pitanje treba li Grlić Radman političku odgovornost jer je on započeo priču da Milanovića financiraju Rusi pa je kasnije reterirao, Ostojić je kazao da dva potpredsjednika Vlade kažu da nema dokaza za takvo financiranje, a ministar vanjskih poslova te iste Vlade govori sasvim suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je čisto ogovaranje, sramota za ovu zemlju, a da ne govorim o kršenju Ustava. Trebali bi shvatiti da predsjednik Republike dijeli odgovornost za vanjsku politiku pa, između ostaloga, i za njegovo ponašanje. Prema tome, s njim bi se trebao savjetovati, a ne da ga ovaj opanjkava", naglasio je Ostojić.

POGLEDAJTE VIDEO Koliko Rusi stavljaju nos u naše izbore i je li Milanović ruski plaćenik: Njet ili...?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo