Ovo su rokeri i sportaši koji su dobili gradske stanove

Svaki grad ima pojedince koji su svojim angažmanom i radom pridonijeli ugledu i prepoznatljivosti grada u kojem žive.

2.9.2012.
12:51
VOYO logo

U gradskom stanu u Rijeci živi kultni umjetnik Damir Urban, baš kao i Zoran Prodanović Prlja iz Leta 3. Zaslužan građanin svojedobno je bio i pokojni kardiolog Ognjen Šimić, sve dok nije osuđen zbog primanja mita. Sudila mu je sutkinja Ika Šarić, koja također živi u gradskome stanu. Streljačica Snježana Pejčić, osvajačica brončane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu i peta iz Londona, također živi u gradskom stanu, piše Večernji list.

Sportski Split

Zlatni olimpijci, braća Siniša i Nikša Skelin koriste gradske kvadrate u Splitu, kao i njihov kolega Igor Boraska. Svi se još sjećaju Nikolaja Pešalova, Bugarina koji je za Hrvatsku osvojio dvije olimpijske medalje u dizanju utega. Split mu je dodijelio stan, ali Pešalov u njemu nikad nije živio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, osim sportaša, Split vodi brigu i o zaslužnicima s drugih područja. U gradskom je stanu od 50-ak kvadrata Božo Majstorović, bivši ravnatelj Galerije umjetnina. Glumac splitskog HNK Nikola Ivošević također je dobio stan, kao i Tonči Banov iz splitske Opere. Gradski kvadrati pripali su i Mariji Erceg, umirovljenoj novinarki Hine. Liječnike KBC-a Split Ninoslava Ištvanića i Dalibora Leticu u Split je doveo bivši ravnatelj Duje Marasović i isposlovao im stanove. Dobila ga je i Amara Trgo, sutkinja Županijskog suda.

Zaslužni umjetnici

Na popisu zaslužnih u Osijeku operni je pjevač iz HNK Berislav Puškarić i njegov kolega s kazališnih dasaka Igor Šimonji. Za ukupno 804 stana gradska uprava ima sklopljene ugovore o najmu, a u njih tek osam su zaslužni građani. U ostalima su dom našli socijalno ugroženi, branitelji i ratni vojni invalidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo