SNIJEG ZAMEO LIKU I OTEŽAVA PROMETOVANJE: /

Na Zavižanu napadalo čak 169 cm, u Delnicama 77 cm

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prema podacima DHMZ-a, do 7 sati ujutro na Zavižanu je napadalo 169 cm snijega, u Delnicama 77, na Plitvičkim jezerima 59, Ogulinu 56, Slunju 50 cm...

4.2.2018.
9:47
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Za sve skupine vozila u potpunosti su otvorene autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, slab snijeg pada u Lici, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Sljemenska cesta je otvorena za sav promet, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Gračac i staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3).

Slab snijeg pada u Lici. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost duž cijele autoceste A6 Rijeka-Zagreb. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Za sav promet zatvoren je GP Ličko Petrovo Selo, zbog ispada iz energetske mreže. Vozila se preusmjeravaju na GP Maljevac. U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split te trajektna linija Ubli-Vela Luka-Split.

Velike količine snijega

Prema podacima DHMZ-a, do 7 sati ujutro na Zavižanu je napadalo 169 cm snijega, u Delnicama 77, na Plitvičkim jezerima 59, Ogulinu 56, Slunju 50 cm... U Zagrebu ima tek 1 cm snijega u Maksimiru, dok su na aerodromu izmjerili 9 cm.

Danas se, pak, očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U Dalmaciji još može pasti malo kiše, a u Lici snijeg. Ponegdje na kopnu magla ili sumaglica, prognozira za nedjelju Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu umjerena bura, poslijepodne u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 7 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme prognozirano je i za ponedjeljak, međutim bit će znatno hladnije. Jutarnja temperatura bi mogla biti do -10, a najviša dnevna do 5 stupnjeva. Na Jadranu slično kao i danas, od 8 do 11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem tjednu možemo očekivati i novi snijeg u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, najvjerujatnije sredinom tjedna.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo