SNIJEG VEĆ ZABIJELIO SLJEME, TIJEKOM DANA MOGAO BI PASTI I U NIZINAMA: /

Nakon toplih dana praćenih južinom stiže drastično zahlađenje

Image
Foto: Screenshot

Vrh Medvednice već se bijeli, a nakon kišnog jutra u većem dijelu Hrvatske dolaze nam niže temperature ali i snijeg u unutrašnjosti.

8.11.2016.
7:43
Screenshot
VOYO logo

Ako do sada još niste, sada je pravo vrijeme da počnete razmišljati gdje ste pospremili zimsku jaknu i šal. Nakon iznadprosječno toplog vremena koje je obilježilo vikend i početak tjedna pred nama je pad temperatura.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda tijekom dana unutrašnjost zemlje očekuje oblačno vrijeme, uz povremene kišne epizode. Pred nama je znatno hladniji dan od jučerašnjeg i proteklog vikenda, koji su uz kišu bilježile izrazito visoke temperature za ovo doba godine kao i jak južni vjetar koji je mnogima zadavao glavobolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg na Sljemenu

Snijeg od ranih jutarnjih sati pada na Sljemenu, a prema prognozama tijekom dana biti će ga i u gorju gdje meteorolozi najavljuju mjestimičnu susnježicu i snijeg, a osim u gorju snijeg je najavljen i u nižim predjelima sjeverozapadne Hrvatske. Prve pahulje već su počele padati i u Međimurju. U unutrašnjosti Hrvatske puhat će slab do umjeren sjeveroistočni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Hladna jutra

Na Jadranu će biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, a oborine na južnom dijelu mogu biti obilne. Vjetar slabdo umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, prema kraju dana na južnom dijelu jugo.

Temperatura zraka u unutrašnjosti između 3 i 9, na Jadranu jutarnja od 9 do 14, a najviša dnevna između 13 i 18 °C

Prognoza za srijedu

U srijedu u unutrašnjosti se očekuju magla i niski oblaci, a potom slijedi postupno razvedravanje te se poslijepodne očekuju sunčana razdoblja.. Povremene kiše može biti još ujutro na istoku i u gorju. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Temperature poput današnjih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo