Snijeg ponovno diljem zemlje; do kraja dana past će novih 30 cm

Snijeg je u utorak ujutro stvorio probleme u prometu, a ZET je izraženije poteškoće zabilježio kod brdskih autobusnih linija. Obustavljeno je pak osam linija, dok su četiri skraćene.

12.2.2013.
8:38
VOYO logo

Mećava je ponovno okovala Gorski kotar, gdje je palo 30-ak centimetara snijega. Zbog velike količine snijega koja se urušila na cestu na Špičunku (Lokve), za sav je promet zatvorena dionica državne ceste D3 Kikovica - Gornje Jelenje - Delnice i D501 Gornje Jelenje - Oštrovica.

Od 7 sati za sav promet otvorene su D1 Gračac - Knin, D27 Gračac - Zaton Obrovački i D5203 Otrić - Donji Srb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u Lici i Gorskom kotaru, gust snijeg otežava promet i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Hrvatskom primorju, a zbog ugaženog snijega na kolnicima mjestimice dolazi do zastoja. Očekuje se da će i u ovom dijelu Hrvatske do kraja dana pasti i do 30-ak cm snijega.

Kaos u prometu

"Snijeg pada na širem gradskom području, usporava promet i na većini gradskih i prigradskih autobusnih linija bilježimo odstupanja od voznih redova, a prometne poteškoće izraženije su na linijama čije trase prolaze brdskim predjelima naše prometne mreže. Od 132 autobusne linije, privremeno ih je obustavljeno osam, a iz sigurnosnih razloga skraćene su četiri linije", priopćili su iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramvajski promet odvija se redovito na svim linijama, a privremeno su obustavljene autobusne linije: 142 (Vrapčanska aleja - Jačkovina - Vrapčanska aleja), 174 (Zaprešić - Žejinci); 128 (Črnomerec - Lukšići), 104 (Jandrićeva - Dom umirovljenika), 139 (Reljkovićeva - Jelenovac - Reljkovićeva), 135 (Črnomerec - Graberje), 127 (Črnomerec - Mikulići) i 140 (Mihaljevac - Sljeme).

Ne krećite na put

Privremeno su skraćene autobusne linije: 126 (Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić) do starog okretišta u Krvariću, 137 (Črnomerec - Perjavica - Borčec) do Gornje Padine, 143 (Vrapčanska aleja - Oreške) do Ulice Borovina i 164 (Savski most - Horvati) do starog okretišta u Horvatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski autoklub vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo