Snijeg pada u većem dijelu Hrvatske, povremeno ima i tuče

U Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg, mjestimice kiša, a slab snijeg u Istri, Hrvatskom primorju, središnjoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije.

3.2.2015.
17:45
VOYO logo

Od 18,15 sati zbog zimskih uvjeta na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Zaprešić zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Od 19,00 sati zbog zimskih uvjeta na državnoj cesti DC1 na dionici Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na 3. km u smjeru Zagreba promet teče jednim trakom, zbog prometne nezgode.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Gorskom kotaru, Lici i Hrvatskom primorju uključujući dionicu stare ceste kroz Gorski kotar DC3 između Zdihova i Kikovice te dionicu Ličke magistrale DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg na većini cesta u Hrvatskoj

U Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg, mjestimice kiša, a slab snijeg u Istri, Hrvatskom primorju, središnjoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Na autocesti A1 između čvora Gospić i vijadukta Božići povremeno pada tuča (solika).

Mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana prometa

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama:

u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: DC3 stara cesta kroz Gorski kotar Zdihovo-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine-Zlobin-Hreljin, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Gornjeg Jelenja, Čabra i Vrbovskog. u Lici: DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac, DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik-Gospić-Karlobag, DC42 Josipdol-Saborsko-Kuselj, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno, DC522 Udbina-Gornja Ploča i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Istarskom ipsilonu zabrana prometa za vozila na motorni pogon koja nemaju propisanu zimsku opremu i za priključna vozila za vrijeme zimskih uvjeta na cestama.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo