SNAŽNO NEVRIJEME UZ TUČU POGODILO RIJEKU, GORSKI KOTAR I JUG SLOVENIJE: /

Led veličine teniske loptice skroz uništio automobile

Image
Foto: Facebook/Istramet

Meteoalarm je od istoka do juga zemlje upalio žuta i narančasta upozorenja. Oluja je poharala zapad zemlje i sad se kreće prema Zagrebu

8.6.2018.
17:18
Facebook/Istramet
VOYO logo

Rijeku i okolicu je danas popodne pogodilo olujno nevrijeme uz tuču i snažan vjetar.

Kako javlja Novi list, cestom na Mlaki teku potoci vode, te se automobili otežano probijaju kroz grad. Na više mjesta ima poplava - primjerice, doznaje Novi list, u Tower centru je voda probila kroz liftove i opet donijela nevolje zakupnicima poslovnih prostora. Poplavio je i pothodnik na Bulevardu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VELIKO NEVRIJEME POGODILO RIJEKU: Snažna kiša ulice pretvorila u riječne bujice

Image

VELIKO NEVRIJEME POGODILO RIJEKU: Snažna kiša ulice pretvorila u riječne bujice

Osim riječkog područja, nevrijeme praćeno tučom poharalo je Gorski kotar, južni dio Slovenije i karlovačko područje. Prema fotografijama slovenskih portala, pojedina zrna tuče bila su do veličine teniske loptice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju meteoservisa Severe Weather Europe, na granici Slovenije i Hrvatske stvorile dvije jake ćelije te se može očekivati tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako je izgledalo nevrijeme na riječkom području:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVI PUT OVE GODINE: Izdan najviši stupanj opasnosti od nevremena, provjerite gdje će biti najgore

Meteaoalarm je od istoka do juga zemlje upalio žuta i narančasta upozorenja. Za cijelu zemlju je na snazi žuto upozorenje meteoalarma, osim Istre te predjela oko Siska i Karlovca za koje je na snazi još jače, narančasto upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekuju se lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom praćeni kratkotrajno pojačanim vjetrom, osobito u prvom dijelu dana. Moguće su pijavice. Najjači udar vjetra bit će jači od 55 km/h, a vjerojatnost grmljavine je oko 70 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", stoji u upozorenju Meteoalarma.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike