BUČNI JURSKI PARK / Šmokljani na zidu distorzije

Image

Prvi zagrebački koncert potvrdio je svu veličinu i značaj kultnog američkog indie sastava Dinosaur Jr.

2.7.2009.
5:56
VOYO logo

Poslije dva ukazanja Pixiesa, Zagreb je u utorak upoznao i drugo ključno ime američkog indie rocka osamdesetih - sat i pol distorzije, feedbacka i preslatkog popa u Boogaloou nam je "priuštio" legendarni trio Dinosaur Jr.

Tri ostarjela šmokljana odvrnula su pojačala i pedale do daske te preko zida buke pjevali refrene čijih se melodija ne bi posramili ni Beatlesi. Bilo je tu uboda s novog albuma poput "Pieces", prisjećanja na dane kad su "Bugom" i "Green Mindom" stvarali ono što danas poznajemo pod nazivom alternativni rock te solaža koje kao da su ispale iz gitare Neila Younga, ultimativnog uzora lidera grupe J Mascisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo fascinacija tim starim hipijem Dinosaurima daje "ono nešto", zvuk u kojem se rock klasika spaja s punkom, a razorna buka s najčišćim harmonijama.

Dinosaur Jr. su vrlo dobrim koncertom potvrdili ne samo vlastiti, već i značaj svih onih čudaka koji su po američkim rupčagama nekih davnih dana utabali staze slave kojima su kasnije prošli bendovi poput Nirvane ili Pearl Jama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo