Drama u središtu Karlovca / Slučajni prolaznik i Hitna izvukli mladića iz Kupe: spasili mu život nakon 16 minuta reanimacije

Image
Foto: KAportal

Zahvaljujući brzoj reakciji slučajnog prolaznika, te brzini, požrtvovnosti i stručnosti čak dva karlovačka tima hitne medicinske službe, u Karlovcu je spašen jedan mladi život.

27.7.2016.
9:41
KAportal
VOYO logo

Od samih vinovnika ovog događaja KAportal vam prenosi dramu koja se odvijala na Mažuranićevoj obali početkom mjeseca.

Šećući uz Kupu jedan je Karlovčanin u rijeci primjetio tijelo kako pluta. Odmah je okrenuo broj Hitne medicinske službe. Nije imao mnogo informacija koje bi im prenio, kazao je da bi se moglo raditi o mlađoj osobi, a zaključio je da se vjerojatno utopila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prolaznik se nije micao s mjesta događaja, dapače, čim su stigli, pomogao im je izvući unesrećenika. Mladić je bio teško ozlijeđen, bio je bez svijesti i nije pokazivao nikave znakove života. Pojavili su i očevici koji su tvrdili da je osoba pala s Kupskog mosta.

Šanse mladiću nisu bile prevelike, ali oni nisu digli ruke. Nakon punih 16 minuta su ga dobili, njegovo tijelo počelo je davati znakove života, uspostavio je vlastitu cirkulaciju, spojen je na uređaje za umjetnu ventilaciju te je uspostavljen monitoring vitalnih znakova na njegovom tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na KAportalu.

p>

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo