budite na oprezu! / Slučaj 'salmonela' uzima maha: s polica se povlači pureći hamburger iz Plodina

Image
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Veterinarski zavod u Rijeci provodi mikrobiološke pretrage radi tipizacije bakterije, a rezultati nalaza očekuju se u nedjelju

19.11.2016.
20:35
Ministarstvo poljoprivrede
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu navečer da je s hrvatskoga tržišta povučen i opozvan pureći hamburger s ružmarinom talijanskoga proizvođača AIA S.P.A. P. zbog osnovane sumnje da sadrži bakteriju Salmonella spp, te obavijestilo trgovačke lance da taj proizvod odmah povuku s tržišta i o tome žurno izvijeste Sustav brzog uzbunjivanja za hranu - HR RASFF.

U priopćenju Ministarstva stoji da je 15. studenoga, u sklopu pojačanih kontrola hrane životinjskoga podrijetla, provedena službena kontrola veterinarske inspekcije u objektu PLODINE d.d. na adresi Industrijska zona R-29, Kukuljanovo. S tim u vezi, Veterinarska inspekcija izvijestila je u subotu, 19. studenoga, da postoji osnovana sumnja da proizvod "Pureći hamburger s ružmarinom", s rokom valjanosti do 22. studenoga ove godine, talijanskoga proizvođača AIA S.P.A. P.,Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino B.A. (VR), Italija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veterinarski zavod u Rijeci provodi mikrobiološke pretrage radi tipizacije bakterije, a rezultati nalaza očekuju se u nedjelju.   

Bakterija iz grupe Salmonella spp. izaziva zaraznu bolest salmonelozu koju najčešće uzrokuje hrana životinjskog podrijekla - jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito onu životinjskoga podrijetla, treba dobro termički obraditi prije konzumacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo