upitan nastavak školovanja /

Slučaj najmlađe pritvorenice u hrvatskoj povijesti osumnjičenoj za teško ubojstvo 3-godišnjaka: ni sama zatvorska uprava ne zna kako postupati s njome

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

U posljednjih 20 godina nije bila ni jedna tako mlada osoba. I zbog toga je upitno tko će djevojčici pružati pomoć pri učenju i kako to planiraju organizirati

7.9.2017.
20:20
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

14-godišnjakinja osumnjičena s djetetovom majkom Chiarom P. (32), za teško ubojstvo trogodišnjeg djeteta u svibnju u Puli, tri mjeseca boravi u istražnom zatvoru i morala bi uskoro dobiti pomoć pri učenju kako bi nastavila sa školovanjem, piše Jutarnji list.

Naime, djevojčica nije završila ni obaveznu osnovnu školu. Kako je Ministarstvo pravosuđa objasnilo maloljetnicima koji se nalaze na izvršavanju istražnog zatvora omogućava se nastavak započetog obrazovanja. U slučaju da su u istažnom zatvoru tijekom školske godine, organizira im se pomoć u učenju i polaganju ispita. A ispite polažu u prostorijama zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u pulskom zatvoru, u kojem godišnje do troje maloljetnika završi u istražnom zatvoru, u posljednjih 20 godina nije bila ni jedna tako mlada osoba. I zbog toga je upitno tko će djevojčici pružati pomoć pri učenju i kako to planiraju organizirati.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje ni sama zatvorska uprava ne zna kako postupati s djevojčicom - držati je stalno samu, odvojenu od odraslih osumnjičenika, ili je ipak držati u ćeliji s odraslima. A zbog toga je djevojčica, malo s odraslima, a malo sama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčicu još nije posjetila majka, a u u ranom djetinjstvu pretrpjela je teško fizičko, psihičko i seksualno zlostavljanje te od šeste godine živi u domovima, udomiteljskim obiteljima i na psihijatrijskim odjelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo