Kreće izgradnja golf-igrališta

Istra Magica d.o.o. u vlasništvu bujske firme Makro 5 dobila je pravomoćnu presudu Visokog upravnog suda 21.

8.4.2013.
10:26
VOYO logo

Golf Istra Magica d.o.o. koja je u vlasništvu tvrtke Makro5 iz Buja primila je pravomoćnu presudu Visokog upravnog suda i time je riješen slučaj Dajla i otklonjena prepreka za nastavak projekta Biska Golf Istra, izvijestila je ta tvrtka. Ukupna investicija iznosi 115 milijuna eura (u prvoj fazi gradnje oko 60 milijuna eura). Gradnja objekata i igrališta zaposlit će oko 700 ljudi. Po završetku svih radova resort će generirati oko 200 novih radnih mjesta različitih struka i profila.

Pravomoćnom presudom Visokog upravnog suda od 21. ožujka 2013., poništeno je Rješenje bivšeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića iz kolovoza 2011., a time i sve pravne radnje državnih tijela koje su uslijedile temeljem tog rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno je pravorijekom potvrđeno stajalište vlasnika nekretnina, kojima se provedbom navedenog rješenja de facto bez naknade oduzelo vlasništvo nad njihovim nekretninama, da je takvo postupanje protivno zakonima i Ustavu RH.

Presuda potvrđuje i utemeljenost stajališta pomoćnika ministra pravosuđa dr.sc. Vanje Bilića, iznesenog u listopadu 2012. na sastanku s predstavnicima društva Golf-Istra Magica d.o.o., da se spornim rješenjem bivšeg ministra Dražena Bošnjakovića nije smjelo zadirati u prava trećih osoba uključivo i prava društva Golf-Istra Magica d.o.o. koje je valjanim pravnim poslovima u dobroj vjeri i s povjerenjem u zemljišne knjige kupilo nekretnine koje su bile predmetom povrata Župi Dajla, a koje su od 2006.g. stavljene u funkciju razvoja projekta "Biska Golf Istra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presuda Visokog upravnog suda RH, još je jedan ključan korak te konačno otklanja i zadnju pravnu prepreku za realizaciju projekta 'Biska Golf Istra'", izjavio je Zvonko Anderluh, direktor investitora tvrtke Golf Istra Magica.

Niskoenergetski objekt

U prvoj fazi je predviđena izgradnja golf igrališta s 18 rupa. U sklopu resorta u prvoj fazi gradit će se 80-tak objekta, uglavnom vila, Golf house, te prateći objekti s pripadajućom infrastrukturom. Brojni su poslovi i usluge vezani na izgradnju Resorta Biska Golf Istra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli projekt realizirat će se na 75 hektara terena koji je u cijelosti u vlasništvu investitora. U drugoj fazi predviđa se izgradnja hotela i pratećih objekata. Vile će, planira se, biti građene na principu "pametnih kuća", s velikim uštedama energije (niskoenergetski objekt), te investitor jamči da će godišnji trošak za grijanje biti manji od 1 eura po kvadratnom metru, što će ostvariti efikasnim korištenjem energije iz obnovljivih izvora. Na ovom resortu neka tehnološka rješenja primijenit će se po prvi puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo