Slovenski kolega 'oprao' Vesnu Pusić u New Yorku

Ministar vanjskih poslova Slovenije Karl Erjavec optužio je hrvatsku stranu da stalno mijenja mišljenje vezano uz pregovore o Ljubljanskoj banci.

27.9.2012.
13:50
VOYO logo

Ministar vanjskih poslova Slovenije Karl Erjavec, koji prisustvuje Općoj skupštini UN-a u New Yorku, u četvrtak je iskazao skepsu u rješavanje problema Ljubljanske banke na ekspertnoj razini, javlja agencija STA. Pritom je za hrvatsku stranu optužio za nepokazivanje spremnosti da se pitanje riješi.

Stalno se mijenja mišljenje

Govoreći o dosad održanim sastancima hrvatskog financijskog stručnjaka Zdravka Rogića i slovenskog Francea Arhara, Erjavec je kazao: "Problem je u stalnoj promjeni stajališta hrvatske strane. Na prvom sastanku imali su jedna stajališta, na drugom sasvim različita, tako je teško razgovarati. Hrvatska ministrica govori da pregovori dobro teku i da je optimistična. No, ja znam što se događa i nisam optimist."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erjavec je kazao da će se, ne bude li idući sastanak konstruktivniji, teško doći do zajedničkog rješenja. Također je za povezivanje slučaja Ljubljanske banke s ratifikacijom hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om prozvao hrvatske medije. Pritom je istaknuo da mediji pretjeruju, te da o tome u EU nije bilo nikakvog govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo