Uskoro odluka / Slovenska žalba ponovo odbijena: hoće li priznati poraz ili poduzimaju radikalne metode?

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Niti na višoj instanci Slovenija nije uspjela osporiti sudačku odluku s kraja utakmice njihove reprezentacije i Njemačke na Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj

17.1.2018.
13:33
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Infarktna zadnja minuta utakmice koja se igrala još u ponedjeljak i dalje nije dobila epilog. Predsjedništvo Rukometnog saveza Slovenije u 15.00 sati održava izvarednu sjednicu s jednom točkom dnevnog reda: moguće napuštanje Europskog prvenstva. Kao što su očekivali, prije sjednice dobili su odluku EHF-a o drugoj po redu žalbi koju su podnijeli krovnoj organizaciji europskog rukometa. Ni ovaj put nije odlučeno u njihovu korist.

"Suci su odluku donijeli na temelju procjene činjenične situacije i korištenja videotehnologije. Ovime se potvrđuje konačni rezultat utakmice Slovenija - Njemačka 25:25", obznanio je EHF, koji je odbio slovensku žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio njemačkih medija spekulira da bi EHF mogao suspendirati slovenskog izbornika Veselina Vujovića s prvenstva zbog izjava nakon utakmica. Kazao je da "ovaj sport vode debili" te da su suci napravili cirkus.

Putem izjava za medije Slovenci su zaprijetili istupanjem s natjecanja, no time bi naštetili jedino sebi, jer diskvalifikacija s prvenstva znači da neće imati mogućnost plasirati se za velika natjecanja u nekoliko idućih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Slovenci priznati poraz ili će ići putem radikalnih metoda doznat ćemo nakon 16.00 sati. Na stolu imaju mogućnost tužbe Međunarodnom arbitražnom sudu za sport u Lausannei. Nije nevažno što je jedan od najvećih sponzora kompanija iz Slovenije (Gorenje), stoga je u svemu ovomu značajan interes EHF-a.

Njihova momčad večeras u 20.30 sati treba igrati protiv Crne Gore u zadnjem kolu skupine A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo