zagađenje došlo slučajno / Slavonski Brod dan poslije ‘slučajnosti’: Evo kako im je odgovorila Vlada

Dok Vlada tvrdi da je Slavonija njihov prioritet na državne institucije posebno su ljuti građani Slavonskog Broda

20.7.2018.
18:50
VOYO logo

I dok Vlada tvrdi da je Slavonija njihov prioritet na državne institucije posebno su ljuti građani Slavonskog Broda. Neprihvatljivim smatraju nalaz Državnog odvjetništva koje je nakon mjeseci izvida, zaključilo da je do zagađenju vode u Slavonskom Brodu došlo slučajno, odnosno da za to nitko nije kriv.

Brodska voda, kao i zrak, stanovnicima ovog slavonskog grada bolna su točka. Pogotovo nakon što su tijekom Uskrsa bili bez pitke vode. DORH je jučer završio istragu i zaključio da je do zagađenja došlo slučajno. Takvo što za Brodske mame je neprihvatljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledamo na to kao i na sve u našoj državi. Ovdje se događa jako puno slučajnih stvari, sve što se tiče zakona. Ljudska prava su u Hrvatskoj nedefinirana, ne provode se. Zakoni se također ne provode. Vidite i sami kakvo je stanje u državi, zašto bi se sad čudili ovom jednom od incidenata", zaključila je Irena Kladnik iz Inicijative Brodske mame.

>> Duspara nakon objave DORH-a: 'Zašto je 90.000 ljudi u redovima čekalo na pitku vodu?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH tvrdi kako se puknuće produktovoda ne može dovoditi u vezu sa zagađenjem vode jer se na mjestu curenja nalazi glina koja je nepropusna pa ugljikovodici nisu mogli procuriti dublje u zemlju. Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sinoć se u RTL Direktu zapitao zašto se istraga provodila samo na mjestu curenja.

>> Duspara: 'DORH ne spominje 31.3. kada su pronađena zagađenja iako je tog dana uzeto najviše uzoraka' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema tome što je s onih pet kilometara, to DORH nije istraživao i nisu obavili sanaciju cijelog produktovora kako je bilo rečeno", govori gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Za premijera Plenkovića dileme nema, istrazi se treba vjerovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi znate da je državno odvjetništvo samostalno i neovisno pravosudno tijelo i da je ono u svom radu koliko je meni poznato provodi sve što je potrebno, glede izvida, utvrđivanja činjenica. Oslanja se siguran sam na mišljenja kompetentnih vještaka i nemam šta dodati na zaključke DORH-a", smatra premijer.

Ministar financija Zdravko Marić, i sam Brođanin, nije htio komentirati nalaz DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da mi nije bilo drago da građani Slavonskog Broda budu i žive u nekakvoj vrsti neizvjesnosti. Nisu to sigurno zaslužili kao i drugi građani Republike Hrvatske. I takve stvari nije dobro da se događaju", rekao je Zdravko Marić.

No Brođanima nitko ne može obećati da se takvo što opet neće ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Direktor Croduxa za RTL: 'Duspara je napravio hajku i štetu za tvrtku'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo