KAKAV PREOKRET / Slaven Bilić sve iznenadio konačnim popisom!

Iako se činilo da su sigurni putnici za povratak kući vratar Blažević i branič Buljat, hrvatski izbornik je u nevjerojatnom 'fotofinišu' objave konačnog popisa za EURO 2012. svima priredio malo iznenađenje.

29.5.2012.
11:26
VOYO logo

Već na početku priprema Slaven Bilić je naglasio da će ozlijeđenog braniča Lyona Dejana Lovrena čekati do posljednjeg trenutka. On je stigao u utorak ujutro kada je na terenima u Bad Tatzmannsdorfu zakazan test Lovrenovih mogućnosti 'do krajnjih granica'.

Bivši igrač Dinama ipak nije prošao test i izborniku 'olakšao' rezanje konačnog popisa za EURO 2012. na kojem se ipak našlo jedno veliko iznenađenje, ali i logično rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dejan Lovren, Hrvatska PXL Dejan Lovren

Nakon što je Lovren definitivno otpao za Poljsku, na njegovom mjesto među obrambenim igračima uskočio je Jurica Buljat, bivši igrač Hajduka i sadašnji branič Maccabija iz Haife.

"Lovren je otpao jer je osjećao bolove nakon posljednjeg testa," kazao je Bilić te pojasnio zašto se odlučio za Juricu Buljata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo stopera, to je valjda svima jasno. Nakon što se Lovren ozlijedio ostali smo na trojici - Šimuniću, Ćorluki i Schildenfeldu. Bilo je logično da uvrstimo i Buljata koji je imao odličnu sezonu u Izraelu", objašnjava izbornik.

Zbog njega je izvisio mladi Dinamov desni bek Šime Vrsaljko koji je, zanimljivo, još i danas na UEFA-inim službenim stranicama za EURO 2012. istaknut kao buduća zvijezda hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sceenshot

Kao što je i bilo očekivano, Bilić se odlučio za opciju s četvoricom napadača, pa je otpao i Nikola Kalinić, dok su Milan Badelj i Ivo Iličević našli svoje mjesto među putnicima za EURO 2012.

"Ne znam tko je najviše pogođen, svi su pogođeni. Krivo im je, no njihova reakcija je očekivana", rekao je izbornik, ali i poručio otpisanim igračima da ostanu na dispoziciji i budu spremni na povratak ako dođe do novih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KONAČAN POPIS IGRAČA:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana: Vedran Ćorluka (Bayer Leverkusen), Jurica Buljat (Maccabi Haifa), Domagoj Vida, Josip Šimunić (svi Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt)

Vezna linija: Danijel Pranjić (Bayern), Tomislav Dujmović (Real Zaragoza), Niko Kranjčar, Luka Modrić (oba Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Darijo Srna (Šahtar), Ivo Iličević (Hamburger SV), Ivan Perišić (Borussia Dortmund), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev) i Ivan Rakitić (Sevilla)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad: Mario Mandžukić (Wolfsburg), Ivica Olić (Bayern), Eduardo (Šahtar) i Nikica Jelavić (Everton).

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo