Skupili 20 milijuna: 15 dali Gotovini, ostalima samo pet

Zaklada za istinu o Domovinskom ratu ilustrira samo lik Gotovine, a ne drugih časnika ili heroja Domovinskog rata, a sadržaj stranice je vezan isključivo uz Gotovininu obranu.

17.6.2010.
11:05
VOYO logo

Iako je osnovana da 'širi istinu o Domovinskom ratu', Zaklada istoimenog naziva zapravo je puka filijala odvjetničkog tima Ante Gotovine.

Osnovana je 2006. na inicijativu Gotovinine rodbine i prijatelja: supruge Dunje Zloić Gotovine, Milivoja Kurtova, načelnika Pakoštana, i stožernog brigadira Željka Hučića, uz potporu bivšeg premijera Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenu web-stranicu Zaklade ilustrira samo lik Gotovine, a ne drugih časnika ili heroja Domovinskog rata, sadržaj stranice je vezan isključivo uz Gotovininu obranu, a tu su i brojevi računa u HPB-u i PBZ-u na koje se može donirati novac, a najveći dio odlazi na obranu generala Ante Gotovine, piše Jutarnji list.

Tako je u posljednje četiri godine prikupljeno više od 20 milijuna kuna, od čega je obranama 'drugih generala' isplaćeno manje od pet milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak je pripao povećoj administraciji obrane Ante Gotovine, koju u Hrvatskoj čine tri 'istraživačka tima' s 20-ak suradnika na stalnom honoraru. Neslužbeno se doznaje da većinu čine umirovljeni časnici HV-a i bivši pripadnici tajnih službi.

Kosor i Josipović osudili isticanje fašističkih obilježja na splitskom koncertu za pomoć generalima

Predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor u zajedničkom priopćenju najoštrije su osudili isticanje fašističkih obilježja na splitskom koncertu za pomoć generalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Josipović i Kosor pozvali su vodstvo HRT-a na odgovorno ponašanje i žurno usvajanje mjera prema kojima će se ubuduće trenutno prekinuti emitiranje programa u slučaju isticanja ili veličanja totalitarnih ideologija.

Kosor je podržala i odluku predsjednika koji je pokrenuo istragu o sudjelovanju vojnih osoba na spomenutom skupu, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006140071006 arti-201005030066006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo