NISU IM 'UTOPILI' SAMO VINO / Škoro i supruga Domovinskom pokretu prodali i njegove stare CD-ove

Image
Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Riječ je o CD-ovima s božićnim pjesmama objavljenim 2015. godine, čiji je izdavač tvrtka Campus koju su osnovali supružnici Škoro, koja ujedno prodaje i Škorina vina

10.8.2021.
10:42
Sanjin Strukić / PIXSELL
VOYO logo

Nastavljanju se politička previranja u Domovinskom pokretu započeta iznenadnom ostavkom predsjednika stranke Miroslava Škore. Tjednik Nacional piše da je Škorina supruga, Kim Ann Škoro, 9. prosinca prošle godine prodala Domovinskom pokretu 1479 njegovih CD-ova. Cijena svakoga je bila 23,99 kuna po komadu, pa je ukupan iznos, uz popust od posto, na koncu iznosio 31.933 kune.

Očito se radilo o neprodanim zalihama CD-ova s albumom 'Miroslav Škoro, Ladarice – Hrvatski Božić' s deset božićnih pjesama, objavljenim 2015. godine. Izdavač CD-a je Campus čiji su osnivači supružnici Škoro. Ta se tvrtka ujedno bavi i prodajom Škorinih vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OLUJA U DOMOVINSKOM POKRETU /

Škoro uzvraća kritičarima: 'Svaki dan su dobivali izvode računa, evo i dokaza'

Image
OLUJA U DOMOVINSKOM POKRETU /

Škoro uzvraća kritičarima: 'Svaki dan su dobivali izvode računa, evo i dokaza'

Stranka im ukupno platila 213.942 kune

Nadalje, Nacional piše da su preko iste tvrtke Škorini prodali Domovinskom pokretu 2790 boca vina Škoro-Graševina iz 2019. po cijeni od 55 kuna po boci uz popust od deset posto. Pišu da je cijena od 153.450 kuna umanjena za 15.345 kuna na završnih 138.105 kuna. Tom iznosu za vino i CD-ove, navode, pridodano je 42.509 kuna PDV-a te 1395 kuna povratne naknade za boce, pa je sveukupno Domovinski pokret tvrtki bračnog para Škoro platio 213.942 kune.

Nacional je objavio i fotografije računa koji je tvrtka Campus fakturirala Domovinskom pokretu 9. prosinca 2020. godine, te izvod računa prema kojem je Domovinski pokret taj račun platio 11. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi DP-a tvrde da vino nisu vidjeli

Škoro je u nedavnom intervjuu Večernjem listu kazao kako je sve to tražila stranka želeći se brendirati njegovim imenom te da je uz naplaćeno vino i CD-ove stranci besplatno dao još tisuću boca vina te više od tisuću CD-ova i knjiga. Nacional, pak, piše kako je visoki izvor iz Domovinskog pokreta rekao da mnogi nisu nikada vidjeli to vino te da su spremni to i javno potvrditi.

Sam Škoro jučer se na televiziji N1 osvrnuo na prozivke da se fakturiralo više vina nego što je isporučeno, kazavši da su to gluposti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što smo fakturirali stranci, to smo i isporučili”, kazao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo