Ministrica Murganić /

'Škola je 'žigosanje' učenika morala prijaviti policiji, roditeljima i centru za socijalnu skrb'

Image
Foto: Pixell

Ministrica Nada Murganić komentirala je dva slučaja nasilja iz Zadra

7.2.2019.
13:35
Pixell
VOYO logo

Prvo se osvrnula na slučaj djevojke koju je pretukao Darko Kovačević Daruvarac i koja je jučer primila i prijetnje smrću.

"Cijeli slučaj je sad u procesu suđenja. Dobro je to što će on imati dodatne mjere tj. što se vjerojatno neće moći približiti žrtvi. Lorena je prijavila i druge osobe koje joj prijete. Na tome radi i policija. Mi moramo zaštiti žrtvu i adekvatno kazniti počinitelja. Moramo raditi i na prevenciji. Uvijek sam se zalagala da se usvoji Konvencija o sprečavanju nasilja nad ženama i u obitelji. Radit ćemo i dalje na usklađivanju s hrvatskim zakonima. Cilj nam je da žena na vrijeme prepozna nasilnika, da ga upozori ili prijavi", rekla je Murganić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo odgajati mlade generacije nasilnika. Vrlo je teško sanirati štetu kad žrtva već strada. Trebamo puno ranije uočiti probleme i puno ranije reagirati kao društvo, kaže Murganić upitavši se što smo to tolike godine radili da imamo generaciju mladih ljudi koji na ovakav način rješavaju svoje odnose. 

Kad je riječ o također užasnom slučaju 'žigosanja' u zadarskoj srednjoj školi, Murganić je rekla da je škola morala prijaviti nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Škola je to nije učinila, a morala je sve prijaviti i policiji i roditeljima i centru za socijalnu skrb. U  mladoj dobi djecu treba učiti nenasilnom ponašanju", ustvrdila je. 

Iz Ministarstva obrazovanja zatražili su u školi inspekcijski nadzor

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo