SKANDALOZNO: / U Crkvi se predstavlja 'lik i djelo hrvatskog viteza Maksa Luburića', zločinca koji je osmislio Jasenovac

Image
Foto: Wikipedia

Crkva ustupila prostor za predstavljanje knjige o ustaškom zločincu Maksu Luburiću

28.9.2018.
14:43
Wikipedia
VOYO logo

U Karlovcu i Splitu, Katolička Crkva ustupila je svoj prostor za predstavljanje knjige o ustaškom zločincu Maksu Luburiću, idejnom začetniku koncentracijskog logora Jasenovac kojeg je nadzirao i u kojemu je ubijeno na tisuće ljudi, većinom Srba, Roma i Židova, izvještava Novi list.

U pozivu na promociju knjige stoji da je riječ o knjizi o "životu i djelu hrvatskog viteza Vjekoslava Maksa Luburića, generala Drinjanina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pozivu na promociju, objavljenom u tjedniku ekstremno desne provenijencije, navodi se da je riječ o knjizi o "životu i djelu hrvatskog viteza". Samim time što je Luburić tituliran "vitezom" jasno je koliko je objektivno i nepristrano pisana ova knjiga.

Osobno ubijao zatočenike Jasenovca

"Idejni je začetnik i tvorac KCL Jasenovac, u koji je često dolazio, nadzirao rad i osobno ubijao zatočenike", piše o Luburiću na internetskoj stranici Spomen-područja Jasnovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga o ustaškom zločincu i začetniku logora Jasenovac, u Karlovcu će biti predstavljena nakon mise u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa, a u Splitu u Dominikanskom samostanu fra V. Draganje. Naravno, nakon svete mise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo