pomoćnik direktora /

Sistematizacija zbog jednog čovjeka: u dubrovačkoj Čistoći izmislili novo radno mjesto, navodno namijenjeno Maru Kristiću

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Kristić je u gradskom komunalnom društvu počeo raditi sredinom listopada kao stručni suradnik u Odjelu za razvoj, no čini se kako se dubrovački političar istim nije zadovoljio

16.11.2017.
23:17
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Čistoća Dubrovnik 10. studenog donijela je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu sa sistematizacijom radnih mjesta. Pravilnik je donesen kako bi se uvelo novo radno mjesto, a riječ je o mjestu pomoćnik direktora koje je, prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, namjenjeno Mostovom gradskom vijećniku Maru Kristiću.

Kristić je u gradskom komunalnom društvu počeo raditi sredinom listopada kao stručni suradnik u Odjelu za razvoj, no čini se kako se dubrovački političar istim nije zadovoljio pa bi uskoro navodno trebao postati pomoćnik direktora, što je radno mjesto koje u društvu dosad nije postojalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Kristić je već dao do znanja kako 'puca' na rukovodeća mjesta. Tako je, prije nego što je stigao na novo radno mjesto u Čistoći, od Povjerenstva za sukob interesa zatražio mišljenje može li se zaposliti kao direktor Luke Dubrovnik. Povjerenstvo je u rujnu donijelo negativno Rješenje prema kojem saborski dužnosnici ne smiju biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava niti obavljati poslove upravljanja u poslovnim subjektima. To se odnosi na trajanje mandata, ali i na rok od 12 mjeseci, nakon prestanka dužnosti.

Podsjetimo, Kristić je prije dužnosti saborskog zastupnika bio zaposlenik Dubrovačko-neretvanske županije, a to je mjesto napustio zbog onog u Saboru. Njegovo mjesto u Županiji nakon odlaska nije upotpunjeno novim zaposlenikom. U Saboru je mijenjao Ivana Kovačića koji je obnašao ministarsku dužnost, no nakon što je premijer Andrej Plenković razriješio Kovačića, on je aktivirao svoj saborski mandat, a Kristić je bez istog ostao te se vratio u Županiju nakon čega je našao radno mjesto u Čistoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo