Dan antifašističke borbe / Sisačka gradonačelnica kritizirala Bandića: nazvala ga 'samoproklamiranim antifašistom'

"Licemjerno dolazi tu među nas i polaže vijence, a nagrade daje ustaškim falsifikatorima kao što je Sedlar", kazala je Ikić Baniček

22.6.2017.
15:36
VOYO logo

Govor je na svečanosti u Brezovici, na obilježavanju Dana antifašističke borbe održala i gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, koja je tom prilikom prozvala i prisutnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da skuplja političke poene na Danu antifašističke borbe, dok istodobno u Zagrebu nagrađuje Jakova Sedlara.

"Relativiziranje ustaških zločina otišlo je tako daleko da neki samoproklamirani antifašisti nagrađuju glavnog falsifikatora i krivotvoritelja ustaške sramote i daju im nagradu grada (...) a ona licemjerno dolaze tu među nas i polažu vijence", kazala je Ikić Baniček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se biti antifašist prema potrebi. Ili si antifašist ili si fašist! Ili si za antifašizam, ili promičeš fašističke ideje i vrijednosti. Sredina ne postoji, nema srednjeg puta kojim bi neki oportunisti koji se ne žele zamjeriti niti jednima ni drugima htjeli ići", dodala je. "Tko se nije spreman oduprijeti današnjim filofašistima, ne negira samo hrvatski Ustav, već i temeljne civilizacijske vrijednosti".

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Dan antifašističke borbe u Brezovici: 'Nećemo dozvoliti glorifikaciju fašističkih režima'

>> Komemoracija kod Jazovke: 'Božjem sudu izručujemo žrtve komunističkih zločina'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Bandić o antifašizmu: 'Tko dovodi u pitanje antifašizam nije prijatelj Hrvatske' 

"Donedavno je reći da je netko antifašist bilo deplasirano, to se podrazumijevalo. Ali, treba to govoriti jer dok mi nismo pazili, iz najmračnijeg mraka izdignule su se spodobe koje ne misle tako, koje izvrtanjem činjenica pokušavaju relativizirati ustaške zločine", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo