Siromašne šalju u zatvor zbog prodaje rabljene robe

'Predala sam papire tu u zatvor i oni su rekli da sjednem vani na klupu i čekam da oni to pregledaju. Ja sam plakala, kao kiša.

20.12.2011.
8:54
VOYO logo

Naime, na ulazu u osječku tržnicu uglavnom stariji ljudi lošijeg imovinskog statusa već godinama prodaju rabljenu robu. No, zapali su za oko komunalnim redarima, koji su im ispisali kazne od 500 kuna. Budući da tu svotu nema, jer ionako rasprodaje svoju imovinu zbog siromaštva, 72-godišnja Terezija Milanković odlučila je kaznu odraditi odlaskom u zatvor.

"Predala sam papire tu u zatvor i oni su rekli da sjednem vani na klupu i čekam da oni to pregledaju. Ja sam plakala, kao kiša. Nisam nikad bila kažnjavana a 72 godine imam. Izašao je policajac i rekao mi da to vratim sutkinji i kažem da sad nema mjesta", ispričala je Terezija za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komitentima su siromašni 'nelojalna konkurencija'?

"Siromašan sam. Da sam bogat ne bih tu prodavao. Da imam za kruh i nešto pojesti", kazao je drugi prodavač. Na uličnu prodaju natjerala ih je nužda, a većina ih je bez ikakvih primanja. Podrazumijeva se zato da im je klupa na tržnici preskupa, a na ulicu - po zakonu - ne smiju.

"Mi imamo komitente koji uredno plaćaju doprinose i poreze i njima je svaka nelojalna konkurencija problem", pokušao je objasniti Željko Krivić iz Tržnica Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo