grana ga udarila u oko /

Sinjani se ujedinili i pomogli mladom vatrogascu: 'Nakon dugih osam mjeseci opet sam progledao'

Josip je operiran u klinici Fjodorov na svoj rođendan. 19. ožujka ugrađena mu je leća u ozljeđeno oko

3.5.2019.
20:55
VOYO logo

Osmijeh mu ne silazi s lica, ali iza njega su teški mjeseci. Prošlo ljeto je zamijenio kolegu u smjeni i završio na požaru u Braču. Dok su hodali po zgarištu, došlo je do nezgode.

"Ja sam zauzeo njegovu poziciju i niti dva slijedeća metra, drugi kolega je pustio granu i ona me strahovito opalila u oko", prisjeća se Josip Santo, pripravnik DVD-a Sinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitno je prevezen u Split, gdje je uspješno operiran, ali zbog komplikacija i mrene, vidio je svega pet posto na desno oko.

"Ta siva mrena je uznapredovala tako da na to desno oko sam vidio pet posto, praktički sam bio slijep", kaže Josip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoze su bile loše, ali preko klinike u Novom Sadu došli su i do ruskih stručnjaka. No trebalo je skupiti oko 10 tisuća eura za liječenje.

"U Sinju je bilo jedno aposlutno jedinstvo - od običnih građana, udruga građana, sportskih udruga. Svi su se odazvali humanitarnoj akciji kako bi prikupili novac za Josipovo liječenje", kaže Nikola Vučković, JVP Sinj.

Josip je operiran u klinici Fjodorov na svoj rođendan. 19. ožujka ugrađena mu je leća u ozljeđeno oko.

"Nisam imao hrabrosti otvoriti oko u početku, tek poslije nakon dan sam otvorio oko i nisam mogao vjerovati da opet vidim. Nakon dugih osam mjeseci opet sam progledao, baš sam bio sretan", kaže Santo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vid na oko mu se vratio 70 posto, sitne detelje ne vidi, ali nosit će i naočale. 

"Nisam bio siguran kako će to će biti, ali nadao sam se najboljem, da se nasmijemo skupa, odemo igrati balun, da se vrati vatrogastvu kao što je rekao", kaže Mirko Čurković, Josipov prijatelj i vatrogasac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip (21) se planira vratiti i na i kineziološki fakultet koji je pauzirao zbog ozljede. 

"Želim biti trener djece u Hajduku ako bude sreće, kad već nisam uspio seniorski nogomet igrati, a igrao sam, želim biti dio Hajduka", kaže Santo.

Zahvalan svojim Sinjanima koji su nesebično i brzo skupili novac, Josip će se odužiti tako da će opet ovo ljeto stati uz svoje vatrogasce.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo