Sinčić najavio što će učiniti s novcem od predsjedničkih izbora, ima 'pakleni' plan

Mirela Holy potvrdila je da je odbila Zorana Milanovića koji joj je ponudio koaliciju.

22.1.2015.
8:52
VOYO logo

U emisiji HRT-a Otvoreno gostovali su Mato Kapović, Radnička fronta, Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, Nansi Tirelli, potpredsjednica Hrvatskih Laburista - Stranke rada, Ivan Sinčić, supredsjednik Živog zida i Gordan Maras, potpredsjednik SDP-a.

"Analitičari mogu reći sve, a onda se za dva mjeseca sve zaboravi, rijetko se ravnam po tome što kažu. Demantirat ću analitičara Markovinu jer sam zadovoljan jer je zadnjih mjesec dana ova Vlada napravila povećanje plaća, oprost duga, zamrzavanje franka, plaćanje PDV od faktura po plaćanju. U medijima se stvorila percepcija da smo se napokon probudili, no mi već tri godine radimo. Rezultati se vide, a Vlada se posebno odnosi prema onima kojima je najteže na tržištu. Nemamo se čega sramiti", rekao je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer me zvao a ja sam ga odbila

"Nisam izbačena iz SDP-a nego sam izašla nezadovoljna na koji način Vlada provodi politiku. Točno je da me premijer zvao i da mi je ponudio koaliciju i ja sam ga odbila. Izgradnja stranke je težak posao. Nisam gradila ORaH da se ovakva vladina politika nastavi", rekla je Holy.

"Poraz Josipovića je rezultat njegovog nerada. ORaH je izgubio na vjerodostojnosti jer je podržao Josipovića. U studiju nema prave ljevice, osim Fronte gospodina Kapovića. Mi smo transideološka stranka, kao pokret Pet zvjezdica u Italiji. Ovo nisu lijeve nego neoliberalne opcije. Izgubili su legitimitet kad su dignuli ruku za ulazak u Europsku uniju i pristali na politiku kvota", rekao je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sjedne novac iskoristit ćemo ga da vas izbacimo iz fotelja

Holy je spočitnula Sinčiću da će postati sistemska stranka u trenutku kad uzme proračunski novac za predsjedničke izbore. "Novac još nije sjeo. A kad sjedne iskoristit ćemo ga da vas izbacimo iz fotelja, ako treba podijelit ćemo ga na trgu građanima. Uopće nismo opterećeni novcem", rekao je, na što mu je Holy uzvratila da ga drži za riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo