Barba Lukin sin Ante je bespravni graditelj?

Sin Luke Bebića našao se na udaru svojih prvih susjeda u Tisnom, koji kažu da je Ante Bebić bespravni graditelj koji je 'prešao zadane gabarite' postojeće građevinske dozvole.

10.7.2010.
11:56
VOYO logo

Kako piše Jutarnji list, Ante Bebić je još 2005. godine na atraktivnoj lokaciji u Tisnom kupio postojeću kuću izgrađenu na parceli od približno 360 četvornih metara, koja se nalazi u blizini mora i na strmini s koje "puca" predivni pogled na otok Murter. Bebići su potom dio zatečenog zdanja srušili i krenuli u obnovu, gradnju i nadogradnju novog objekta prema nacrtu skrojenom u arhitektonskom birou "PRO-ARH".

Vrlo brzo je zdanje u koje je naliveno tisuće kubika armiranog betona, te je optočeno dijelom klesanim kamenom i staklom, poprimilo svoj konačni izgled, što je u konačnici podignulo nezadovoljne susjede na noge. Godine 2007. Bebiće su susjedi prijavili nadležnoj građevinskoj inspekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše primjedbi imao je susjed Damir Burić, koji je kazao kako su Bebići zatečenu garažu od 24 čevorna metra trebali srušiti i postaviti je unutar dozvoljenih gabarita, i to uz njihovu suglasnost. No Bebići su se na takvu proceduru oglušili, tvrde Burići, te su skinuli krov s garaže i na njega nalili betonsku ploču koja sada ima funkciju terase. Osim sporne garaže, susjedi Bebićevih istakli su i problem izgrađene septičke jame neposredno uz njihov posjed, pri čemu tvrde da će oborinske vode zbog toga završavati na njihovom terenu.

Inače, problem s bespravnomo gradnjom Burići su imali i s predhodnim vlasnikom kuće. Najviše ih sad smeta, kažu, arogancija Bebićevih, pri čemu posebno "nadmena bahatost barba Luke" koju je javno uprizorio u nekoliko navrata posjećujući službenim vozilom i u pratnji tjelohranitelja gradilište, pri čemu je ignorirao sve njihove primjedbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po procjenama osoba upućenih u graditeljstvo te kupovinu i prodaju nekretnina, vila Bebićeva sina Ante u Tisnom vrijedi blizu pola milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo