predsjednik kluba zastupnika mosta / Šimić za RTL: 'Most namjerava imati 15 zastupnika, a s Glasnovićem nismo razgovarali'

'Mi smo s našim partnerima iz HDZ-a dogovorili da se povlastica 6+6 primjenjuje samo na zastupnike i dužnosnike koji budu duže od godine dana'

14.10.2016.
19:17
VOYO logo

Gost RTL-a Danas bio je Miroslav Šimić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta. S njim je razgovarala reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Postoji li 15 zastupnik koji je član vašeg Kluba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most nezavisnih lista, kako smo i komunicirali, namjerava imati 15 zastupnika, to ćemo imati. U ovom trenutku nemamo, ali razgovaramo s pojedinim zastupnicima. Mislim da to neće biti tako zahtjevno.

Je li među njima Željko Glasnović?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, s gospodinom Glasnovićem nismo razgovarali, ali ne bih htio licitirati imenima, čisto da ljude ne dovedemo u neugodnu poziciju. Ali, samo zbog vaših gleadtelja, čisto da se zna. Znači, ljudi koji su članovi pojedinih Klubova zastupnika ne moraju biti članovi tih stranaka. Znači, to nije nešto tako zahtjevno.

Možete li detaljnije nešto reći o ukidanju dijela povlastica saborskih zastupnika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa to se radi prilikom promjene zakona o pravima i dužnostima državnih dužnosnika. Ne odnosi se samo na saborske zastupnike nego i na druge. Znači, mi smo s našim partnerima iz HDZ-a dogovorili da se povlastica 6+6 primjenjuje samo na zastupnike i dužnosnike koji budu duže od godine dana.

Postoji li opcija, koju sam maloprije čula, da se sutra ipak neće raditi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ovisi o trajanju današnjih rasprava. Ako raspravimo sve točke koje su uvrštene u dnevni red, i ovu točku o kojoj smo sada pričali, neće biri razloga, nastavljamo onda u ponedjeljak. Ako ne raspravimo, nastavljamo ujutro. 

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo