drama u zadarskoj ulici /

Šibenčanin se zatvorio u kući i prijeti samoubojstvom: Policija i liječnici pregovaraju s njim

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Muškarac (67) je još uvijek zabarakadiran u kući, a djelatnici hitne pomoći i policije s njim razgovaraju

16.10.2018.
15:24
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

NAJNOVIJE INFORMACIJE

21:30 Specijalci iz Splita stigli su ispred kuće u koju se zaključao 67-godišnji muškarac, piše Šibenski portal. Splitska jedinica ima iskustva u rješavanju kriznih situacija poput ove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:00 Policija, liječnici i članovi obitelji komuniciraju s muškarcem koji je još uvijek zaključan. Policija je za Šibenski portal potvrdila da je staložen, no da se još uvijek ne želi otključati.

19:00 Situacija je i dalje nepromijenjena, doznajemo u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je ista, policija je na terenu i rješava slučaj", kazala je Marica Kosor, glasnogovornia PU šibensko-kninske.

16:56 U kuću muškarca stigao je Luka Petrina, predsjednik županijske udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Kako je rekao, stigao je kao prijatelj 67-godišnjaka, a ne predstavnik udruge, javlja Šibenski portal.

Image

Policija u pregovorima: Muškarac u kući u središtu Šibenika prijeti samoubojstvom

Image

Policija u pregovorima: Muškarac u kući u središtu Šibenika prijeti samoubojstvom

16:10  Sin muškarca se cijelo vrijeme nalazi ispred kuće.

"Ova situacija duže traje, nisu u pitanju obiteljski problemi. Otac je bio u ratu i već duže vrijeme je rastrojen. Bio sam kod njega, djeluje mi smireno i više ne prijeti samoubojstvom i nije opasan za okolinu, samo ne pušta nikoga kod sebe", kazao je sin za ŠibenikIN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:54 Kako doznajemo, muškarac koji prijeti samoubojstvom boluje od PTSP-a, a ispred kuće u koju se zaključao nalazi se uz policiju i vozilo hitne pomoći.

15:22 Policija čuva mjesto događaja i ne dopušta prolazak građanima. Također, iz kuće u koju se muškarac zaključao ne čuju se nikakvi povišeni glasovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija ne upućuje na to da bi druge osobe bile ugrožene, nema taoca", kazala je za Vijesti.hr Marica Kosor, glasnogovornica. 

Kako se neslužbeno doznaje, 67-godišnjak koji iz zaključane kuće prijeti samoubojstvom kod sebe nema legalnog oružja...

Muškarac se zabarikadirao na donjem katu kuće

14:13 Maltretiranje obitelji traje već duže vrijeme, govore svjedoci na mjestu događaja.

"Prijetio im je k’o zna koliko puta, jednom je iščupa registracije s auta, a znamo da je neko iz familije jednom prijetnju prijavija i policiji. Međutim, samo taj put i nikad više", kažu, prenosi Šibenski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:50 Muškarac se zabarikadirao na donjem katu kuće. Tri interventna policajca su prošla kroz dvorište s takozvanim ‘ovnom’ za obijanje vrata.

13:41 Branko Smrček, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije, došao je u Zadarsku ulicu i ušao u kuću zajedno s jednim policajcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:15 Kako se doznaje s mjesta događaja, obiteljsku kuću u kojoj 67-godišnjak prijeti samoubojstvom, okružila su dva policijska automobila, marica i mali kombi Zavoda za hitnu medicinu. Interventni policajci su upravo stavili na sebe kacige, pancirke i navukli štitove, a dvojica stoje pred ulaznim vratima u obiteljsku kuću.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o branitelju koji je već dvadesetak godina u mirovini. U kući je, navodno, sam, stoga policija ne poduzima nikakve nasilne akcije upadanja u kuću, već pregovorima pokušavaju na miran način razriješiti situaciju.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo