NA RUBU INCIDENTA / Show u Saboru: Zekanović Grmoji rekao 'mrš', Brkić ga izbacio sa sjednice!

Hrvoje Zekanović poručio je Grmoji da je Plenković Mostu dao "nogu u guzicu"

14.11.2018.
20:38
VOYO logo

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić sa sjednice je izbacio saborskog zastupnika HRAST-a Hrvoja Zekanovića

Zekanović se tijekom rasprave o izvješće o zadnja četiri sastanka Europskog vijeća sukobio s Mostovim Nikolom Grmojom te su pljštale replike i povrede poslovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Grmoja vi se morate malo dogovoriti sami sa sobom, jeste li za Marakešku, jeste li za Istanbulsku... Gdje ste, jeste li lijevo, desno, gore ili dolje?", prozvao je Zekanović Grmoju i dodao kako u Mostu imaju i vjeroučitelja i ateista. 

"Politički ste nigdje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovorite se gdje ste i što ste politički, jer ste nigdje", poručio je Grmoji Zekanoviću. 

"Kolega Zekanoviću, jako ste mi se nekorektno obratili jer vam se uopće nisam obraćao", kazao je Grmoja u Povredi poslovnika te dodao kako je Most sam izašao na izbore, dok je Zekanović bio u koaliciji s HDZ-om. Grmoja je čak izvadio i zajedničku fotografiju Plenkovića i Zekanovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte mi govoriti tko sam i što sam", poručio je Grmoja Zekanoviću te mu poručio da sada "glumite velikog suverenistu, a zajedno ste s HDZ-om izašli na izbore". 

Brkić je Grmoji dao opomenu zato što se pri Povredi poslovnika nije pozvao na odredbu Poslovnika Sabora koji je povrijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković vam je dao nogu u guzicu"

Potom je Povredu poslovnika zatražio i Zekanović. "Za razliku od vas ja sam Plenkoviću rekao ne, a vas je potjerao, dao vam je košaricu", kazao je Zekanović te dodao da su dobili "nogu u guzicu". Brkić je Zekanoviću također iz istog razloga dao opomenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja i Zekanović su svoju svađu glasno nastavili u klupi dok je govorio HDZ-ovac Davor Ivo Stier. U jednom trenutku je morao prekinuti govor zbog njihove svađe. "Ti si suverenist, ali se bojiš", rekao je Grmoja Zekanoviću na što mu je on odgovorio: "mrš". Zbog toga ga je Brkić isključio sa sjednice. 

Snimku sukoba možete vidjeti na samom kraju videa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo