VRIJEDNA TRANSAKCIJA /

Sheraton, Westin i još nekoliko hotela idu na bubanj: vlasniku HUP-a smiješi se zarada veća od 200 milijuna eura

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kao potencijalni kupac navodi se Agron Berisha, vlasnik Falkensteinera koji u Hrvatskoj ima četiri hotela

18.9.2017.
12:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Vlasnik HUP-a Anđelko Leko povlači se iz posla i prodaje svoju tvrtku čija bi prodaja, ako do nje dođe, donijela zaradu veću od 200 milijuna eura, doznaje Jutarnji list. HUP u svojem vlasništvu ima šest hotela - Westin, Sheraton, Panorama, Jadran, Zagreb i International te tri hotela i vile u Dubrovniku od kojih je posljednji, Hotel Sheraton Dubrovnik Riviera otvoren 2015. godine kao dio investicije vrijedne više od 80 milijuna eura.

Kao potencijalni kupac navodi se Agron Berisha, vlasnik Falkensteinera koji u Hrvatskoj ima četiri hotela od kojih je posljednji, Hotel Park Punat na Krku, otvorila na ljeto ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja HUP-a, doznaje Jutarnji list, u tajnosti se navodno priprema već mjesecima, a tijekom ljeta ove godine potencijalni investitori već su odradili due diligence kompanije koja je 2016. godinu završila s prihodima od 262,9 milijuna kuna, 64,9 milijuna kuna dobiti te 538 zaposlenika.

Ostvari li se ova vrijedna transakcija, stručnjaci iz hotelijerskog biznisa procjenjuju kako će biti riječ o najvećem preuzimanju u hotelskom sektoru od samostalnosti Hrvatske kojim bi HUP Zagreb dobio novi, svjež kapital za eventualne daljnje investicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo