SEVERE WEATHER EUROPE NAJAVIO VEOMA HLADNU FRONTU: /

Područje Hrvatske okovat će debeli minusi, a bit će i snijega

Image
Foto: Pixsell, Facebook

Prognostički centar Severe Weather Europe objavio je kako u Europu stiže val velike hladnoće. Temperature će biti sve niže, a uskoro stiže i snijeg.

7.11.2017.
9:22
Pixsell, Facebook
VOYO logo

Danas će biti promjenjivo, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno. Povremeno kiša, većinom u Gorskom kotaru i Lici te osobito u Dalmaciji uz izraženije pljuskove mjestimice obilnija, a u prvome dijelu dana u gorju, uglavnom iznad 800 metara, mogući su susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za utorak.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a drugdje jugo i jugozapadni vjetar. Vjetar u drugome dijelu dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 17, u središnjim i gorskim krajevima od 6 do 11 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredina tjedna donosi nešto manje oborina, dok se potkraj tjedna ponovno povećava vjerojatnost za obilniju kišu, u gorju i snijeg, javlja HRT. Temperatura zraka bez znatnije promjene, pri čemu u petak jutro ipak malo hladnije, a danju toplije nego proteklih dana.

Na Jadranu će također biti promjenjivo oblačno, i dalje uz povremenu mjestimičnu kišu, češću u Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Servis Severe Weather Europe objavio je prognozu temperature za sljedećih deset dana, a njihovi izračuni pokazuju kako za vikend i početak sljedećeg tjedna dolazi hladna fronta sa sjevera. Trebala bi trajati sve do sredine studenoga. Meteorolozi prognoziraju da će se temperature spustiti ispod prosjeka za ovaj dio godine.

Prema karti prognoze koju je objavio servis Severe Weather Europe, u Hrvatskoj bi temperature mogle pasti i ispod -10. Najavljen je i snijeg u nizinama Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo