NOTA PROSLIJEĐENA U BEOGRAD /

Šešelj uzrokovao diplomatski skandal: srpska veleposlanica u Zagrebu odbila primiti prosvjednu notu

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Republika Hrvatska traži i očekuje od srbijanskih vlasti da pokažu nultu toleranciju prema ovakvim neprihvatljivim incidentima i žurno poduzmu odgovarajuće mjere

18.4.2018.
18:31
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Zb divljanja Vojislava Šešelja u Beogradu, srpska veleposlanica u Zagrebu pozvana je u MVEP da joj se uruči prosvjedna nota. No ona ju je odbila primiti. O svemu je javnost priopćenjem obavijestilo Ministarstvo vanjskih poslova.

"Danas je u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozvana veleposlanica Republike Srbije u Zagrebu radi uručivanja prosvjedne note zbog neciviliziranog i neprihvatljivog napada osuđenog ratnog zločinca, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na službeno izaslanstvo Hrvatskog sabora, predvođeno predsjednikom Hrvatskog sabora gospodinom Gordanom Jandrokovićem, i skrnavljenja hrvatske zastave koja se u toj prigodi vijorila na ulazu u zgradu Narodne skupštine Republike Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanici Republike Srbije izražen je najoštriji prosvjed zbog navedenog incidenta. Nota, koju je veleposlanica odbila primiti, naknadno je proslijeđena Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu.  

Hrvatska strana je istaknula da se osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, očito ohrabren izostankom sankcija za prijašnje incidente paljenja hrvatske zastave kao i izostankom reakcije najodgovornijih dužnosnika Republike Srbije na njegove prijetnje ponavljanja ratnih zločina, zajedno sa zastupnikom svoje stranke Filipom Stojanovićem, usudio gaziti hrvatsku zastavu i uputiti uvredljive poruke hrvatskom izaslanstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republika Hrvatska traži i očekuje od srbijanskih vlasti da pokažu nultu toleranciju prema ovakvim neprihvatljivim incidentima i žurno poduzmu odgovarajuće mjere.  

Republika Hrvatska ostaje predana jačanju dobrosusjedske suradnje na načelima međusobnog  poštovanja i u skladu s europskim vrijednostima", stoji u priopćenju MVEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo