SUPER SAVJETI /

Selfie štap – kako ga možete koristiti da ulovite #perfect10 fotografije?

Image
Foto: Thinkstock

Selfie štap mnogo je jednostavniji i puno raznolikiji predmet nego što to većina nas misli.

19.6.2017.
9:00
Thinkstock
VOYO logo

Može biti izuzetno koristan za amatere u fotografiji ili snimatelje filmova te biti jednako koristan kao i tronožac. Stoga donosimo nekoliko korisnih savjeta kako ga koristiti da bismo napravili zanimljive kadrove.

#1 široki kut snimanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovna funkcija selfie štapa je “virtualni” produžetak ruke samog fotografa, kako bi u kadar moglo stati više toga, a ne samo njegovo lice. Pomicanje kamere za nekoliko centimetara u različitim smjerovima dopušta da se napravi, na primjer, grupna slika, gdje može stati više od jedne osobe. Čak i kada želimo fotografirati sami sebe, pomicanjem telefona možemo uhvatiti više detalja koji se nalaze u našoj pozadini. To je odličan način da na slici pokažemo zanimljiva mjesta na kojima se nalazimo, a ne samo sebe. Kada fotografiramo samo sebe, naš Huawei pametni telefon uz pomoć Beauty moda dodatno će se pobrinuti da slika uistinu ispadne savršeno, a sam portret lica izgledat će privlačnije, ali i dalje prirodno. HuaweijevAF14 selfie štap ima prekidač koji je implementiran u njegovu dršku, stoga nije potrebno koristiti tajmer. Na jednostavan način korisnik može napraviti nekoliko fotki bez brzanja i bez potrebe da ponovo mora dohvatiti uređaj.

Image
Foto: PR fotografije

#2 puno jednostavnije snimanje videozapisa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj tko misli da selfie štap možemo koristiti samo za slikanje sebe, prevario se. Slikanje rukama nakon nekog vremena postaje naporno i neugodno, a može se dogoditi da prilikom snimanja naš uređaj padne na pod. Sklopivi HuaweiAF14 selfie štap savršeno će poslužiti u takvim situacijama, a i korisnik će izbjeći dugo držanje mobitela u ruci prilikom snimanja.

#3 promjena perspektive

Prilikom korištenja produženog selfie štapa, perspektiva snimanja se jednostavno može promijeniti, krećući se od razine tla do razine iznad glave i obrnuto. Na taj način možemo mijenjati perspektivu, kao i kut fotografiranja, odnosno snimanja. Kod snimanja videa u izvedbi profesionalne produkcije, takva perspektiva dobiva se korištenjem kranova, ali kod korištenja pametnih telefona, sve što vam je potrebno je selfie štap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#4 snimanje kroz prozor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivu snimku moguće je uloviti i provirivanjem pametnog telefona na selfie štapu kroz prozor. Efekt će se dodatno pojačati ako to učinimo tijekom vožnje, primjerice dok se vozimo kao putnik u autu, ali tijekom takvog snimanja ne zaboravite na sve potrebne sigurnosne mjere. Naravno, tijekom  brze vožnje ili u gustom prometu, nikako ne poduzimajte tako nešto, ali dok je cesta sigurna, moći ćemo uloviti statičnu siluetu na pokretnoj pozadini.

Image
Foto: PR fotografije

#5 ne postoje prepreke

Selfie štap nam dopušta da vidimo stvari koje inače možda ne bismo mogli vidjeti. Na fotografiji ili u videozapisu, “ulovit” ćemo  pukotinu na stijeni ili pogled iza različitih barijera, poput zida ili velike mase ljudi. S ovom metodom snimanja stvarno imamo bezbroj mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#umjesto tronošca

Naslanjanjem na zid ili druge stabilne površine, selfie štap može se vrlo lako pretvoriti u jednostavan tronožac, što nam pomaže u fotografiranju veće grupe ljudi. Međutim, ovo je samo početak mogućih namjena. Jedna od najspektakularnijih opcija je takozvani time-lapse mod, a modeli Huwei P obitelji serijski su opremljeni tom značajkom. Sve što trebate je uključiti taj mod i ostaviti pametni telefon da mirno stoji par minuta kako bi snimio, primjerice, oblake ili druge objekti koji se sporo kreću za uistinu zadivljujući efekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

#grad po noći

Jedna od jedinstvenih opcija Huaweija P10 i P10 lite pametnih telefona je i Light Painting način kojim korisnik može snimiti zadivljujuće fotografije noćnih ulica gdje se auti u pokreti pretvaraju u rijeke svijetla. Selfie štapom s tronošcem i Huawei P10 ili P10 lite pametnim telefonom vrlo lako možete postići taj efekt. Sve što trebate je postaviti Huawei P10 ili P10 lite s tronošcem na prometnu ulicu i pokrenuti Light Painting mod, odabirući Car Lights opciju.

Image
Foto: PR fotografije

#svjetlosni grafiti

S Huaweijem P10 ili P10 lite te selfie štapom možemo čak i sami crtati svjetlom. Kao što je već spomenuto, sve što trebate napraviti je postaviti pametni telefon na selfie štap i uključiti Light PaintingLight Graffiti opciju jer svaki izvor svjetla dobar je za slikanje – upaljač, baklja, svjetlo od bicikla, prskalice pa čak i ekran drugog pametnog telefona. Osim simbola i teksta, ocrtavanjem rubova osoba ili predmeta koji stoje u mraku možete postići zanimljiv efekt kojim ih ocrtavate svjetlosnim obrisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selfie štap uistinu je jednostavan i zanimljiv alat u rukama amaterskih filmaša i fotografa. Može se iskoristiti na mnogo kreativnih načina, a tako opremljen pametni telefon iz Huawei P obitelji uspješno će zamijeniti foto i video kameru te osigurati neobičnu, zanimljivu perspektivu, čineći snimljeni materijal još privlačnijim i raznolikijim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huawei P10 i P10 lite dostupni su kod operatera i putem kanala slobodne prodaje po MPC već od 4.499 kn za P10 te već od 2.199 kn za P10 lite.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo