NEPOPRAVLJIVA GREŠKA / Šeks progovorio o najvećoj mrlji svoje karijere

'Jedna od onih loših strana, mrlja hrvatske politike, za koju je osjećam i osobnu odgovornost je ta što nisam uspio u svojim nastojanjima i kada sam bio potpredsjednik Vlade dvije godine, '93.

28.4.2015.
23:21
VOYO logo

Nakon 25 godina, HDZ-ovac Vladimir Šeks podnio je ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru i objavio kako prelazi na mjesto savjetnika u Uredu predsjednice Republike.

Kaže da nije riječ o nagloj odluci, već da se već duže vrijeme pripremao za povlačenje iz politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja odluka nije došla iznenada jer sam se već dugo pripremao za povlačenje iz aktivne politike, s prve crte i tražio sam mirniju luku. Tu se susrela i moja želja i želja predsjednice države i vodstvo HDZ-a. Meni ove godine ističe već 73 godina i složili smo se da je vrijeme da u politiku uđu mlađi, svježa krv", kazao je Šeks za RTL.

Šeks misli da se Hrvatska ne treba bojati za svoju političku budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka generacija je u nekoj povijesnoj epohi izvršila svoju zadaću, neki manje uspješno, neki više, ali Hrvatska je uvijek išla naprijed", optimističan je.

Nije uspio Hrvate zaštititi od grabeža

U ne baš tako lijepom tonu govori o pretvorbi, pljački i privatizaciji koje su opustošile zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je da snosi dio odgovornosti za ono što je bilo loše: "Ja osjećam odgovornost jer sam bio na odgovornim pozicijama i ne može se izbjeći odgovornost i za loše strane hrvatske politike. Jedna od onih loših strana, mrlja hrvatske politike, za koju je osjećam i osobnu odgovornost je ta što nisam uspio u svojim nastojanjima i kada sam bio potpredsjednik Vlade dvije godine, '93. i '94 godine, stvoriti one zaštitne, kontrolne mehanizme koji bi zaštitili Hrvate od grabeža i mahinacija koji su urađeni u privatizaciji. Tada sam naišao na žestoki otpor, bio sam proglašen boljševikom, gušiteljem slobode poduzetništva. To su bili vrlo sofisticirani zaštitni mehanizmi kojima bi se onemogućilo da se iz šupljeg prelijeva u prazno".

Savjeti po potrebi

Na pitanje što će raditi u uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, odgovorio je: "Ja sam njen posebni savjetnik za ustavno-pravna pitanja. Kada me predsjednica bude trebala, ili kada ja osjetim potrebu da joj nešto sugeriram ili savjetujem, onda ću ja to i učiniti. Davat ću joj određene savjete, a ona će odabrati hoće li te savjete prihvatiti ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo