Šeks Mesiću: Odlikuj Jadranku Kosor!

Šeks je predložio da se premijerka odlikuje visokim odličjem Velereda kralja Petra Krešimira IV.

22.12.2009.
11:20
VOYO logo

Potpredsjednik HDZ-a i Sabora te predsjednik Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Vladimir Šeks za premijerku Jadranku Kosor traži odlikovanje koje se uručuje dostojanstvenicima, visokim državnim dužnosnicima i čelnicima međunarodnih organizacija za njihov doprinos međunarodnom ugledu i položaju RH.

"To je moj prijedlog predsjedniku Mesiću i on će o tome donijeti odluku", rekao je Šeks, koji u razgovoru za Večernji list obrazložio razloge za odlikovanje premijerke, koja je na dužnosti tek nepunih šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks navodi da se premijerka istaknula na trima razinama djelovanja. U prvom redu u zaštiti prava branitelja, ali i svih ugroženih skupina u društvu te borba na prevenciji protiv zloporabe droga te nasilja u društvu i obitelji. Tu je deblokada pregovora sa Slovenijom te ubrzanje na putu ulaska Hrvatske prema EU.

No, kao glavni razlog Šeks ističe to što se posljednjih mjeseci, otkako je na čelu Vlade, Kosor pokazala kao istinski i beskompromisan borac protiv korupcije i organiziranoga kriminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks smatra da je njegov prijedlog opravdan, jer je prije nekoliko dana Jadranka Kosor izabrana za osobu i političarku godine.

Iz Ureda predsjednika potvrdili su da je prijedlog pristigao i da je u proceduri. Inače, Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom treće je odlikovanje RH po važnosti, a ustanovljen je 10. ožujka 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912190164006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo