komentirao i svjedoke / Šeks: 'Istražno povjerenstvo o Agrokoru ne bi trebalo nastaviti s radom ako se otvori istraga'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Po mom shvaćanju Zakona o istražnim povjerenstvima, ne postoje dva paralelna istraživanja'

27.10.2017.
7:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vladimir Šeks rekao je u četvrtak da saborsko Istražno povjerenstvo o Agrokoru ne treba nastaviti s radom ako dođe do pravomoćnog riješenja o otvaranju istrage, a nije ni siguran o čemu bi pred njim svjedočili Stjepan Mesić i Josip Manolić.

"Ne, istražno saborsko povjerenstvo ne bi trebalo nastaviti s radom ako bude pravomoćno rješenje o otvaranju istrage. Po mom shvaćanju Zakona o istražnim povjerenstvima, ne postoje dva paralelna istraživanja - jedno koje bi istraživala sudbena vlast ili Državno odvjetništvo i drugo koje bi istraživao Sabor", rekao je Šeks novinarima prije predstavljanja svoje knjige "Državni udar" upitan treba li sabosrko istražno povjerenstvo o Agrokoru nastaviti s radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks, na novinarski upit, ne zna što bi o Agrokoru svjedočili Stjepan Mesić koji je bio predsjednik prve Vlade 1990. godine, a nakon njega Josip Manolić koji je na toj funkciji bio od 1990. do kolovoza 1991. godine.

"Ne vidim kakva je njihova uloga, ali ako dođe do svjedočenja, svjedočit će o onome o čemu ih budu pitali", kazao je.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon petosatne druge pripremne sjednice saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor u četvrtak predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) izvijestio je kako je dogovoreno da se na svjedočenje na prvu službenu sjednicu,  3. studenoga, pozovu pozovu Ante Todorić i Stjepan Mesić, a u utorak, 7. studenoga - Josip Manolić, Milan Kovač i Ivan Penić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo