Sukob vladajućih na pomolu / Šefica poreznog USKOK-a otkrila brojne porezne prevare pa dala otkaz: vladajući sad žele ukinuti taj ured

Ana Dorić Škeva je razotkrila pranje 630 milijuna kuna pa je dala otkaz

14.4.2016.
18:41
VOYO logo

Šefica uspješnog Poreznog USKOK-a Ana Dorić Škeva dala je otkaz, i to nakon razotkrivanja jedne od najvećih akcija pranja nevjerojatnih 630 milijuna kuna. Iako su učinci tog ureda više od milijardu kuna, ministar financija odjel planira preseliti u Poreznu upravu.

Što bi značilo ukidanje tog ureda? Što da kažem simbolično velike ribe da bi bile puštene iz kaveza, odnosno radi se o velikim poreznim utajama, od preko 100 milijuna kuna i sigurno to ne bi značilo za Hrvatsku. Pogotovo ako znate da se takvi uredi otvaraju u Europskoj uniji Boris Lalovac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da kompletno te represivne aparate treba profesionalizirati i depolitizirati pa prema taj ured koji je jako bitan ja mislim da to treba biti u poreznoj upravi", rekao je saborski zastupnik Ivan Šuker.

No upravo suprotno misle kolege iz MOST-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi zapravo značilo gašenje jednog takvog odjela i poruka da je hrvatska zemlja u kojoj je pogodno tlo za pranje novca i kriminal. Ovom prilikom želimo izraziti svoje žestoko protivljenje bilo kakvom gubitku samostalnosti takvog sektora. Da je bilo pod političkom kontrolom ne vjerujem da bi bilo ovoliko učinkovito, mislim da su izjave potpuno deplasitrane, rezultati dovoljno govore o njima", tvrdi saborski zastupnik Maro Kristić.

Od afere Mamić, pranje novca preko off shore kompanija, do pranja novca preko trgovanja zlatom. Ured je početkom prošle godine osnovao bivši ministar financija Boris Lalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što bi značilo ukidanje tog ureda? Što da kažem simbolično velike ribe da bi bile puštene iz kaveza, odnosno radi se o velikim poreznim utajama, od preko 100 milijuna kuna i sigurno to ne bi značilo za Hrvatsku. Pogotovo ako znate da se takvi uredi otvaraju u Europskoj uniji", rekao je Lalovac.

Isto tvrde i u MOST-u i uvjeravaju da će na opstanku ureda inzistirati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi koji su odgovorni od strane MOST-a bit će poprilično isključivi po ovom pitanju, mislim da je ovo jedan od najvažnijih problema s kojima se treba baviti Vlada Republike Hrvatske", rekao je Kristić.

Namjere HDZ-a su jasne, isto kao i stav Mosta. Ne zna se samo čija će biti zadnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo