ŠEFICA GLINSKOG SDP-A LJUTITA NA GRBINA: / 'Jedva sam preživjela, a od susjeda saznajem da se vrh SDP-a nalazi kod Branke'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Predsjednicu SDP-a Grada Gline, Paolu Čretni, stranačka delegacija nije posjetila tijekom boravka u Glini, iako im je napomenula kako joj je kuća privremeno neuporabljiva,

11.1.2021.
17:48
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Predsjednicu SDP-a Grada Gline, Paolu Čretni, uvrijedio je šef stranke Peđa Grbin, jer u subotu, prilikom posjeta gradu, nije došao njoj u goste, već je sa svojom delegacijom otišao k dogradonačelnici Branki Bakšić Mitić. Uvrijeđena njihovim postupkom, poslala im je e-mail.

"Ja sam pogođena potresom, novi auto mi je uništen, jedva sam preživjela, jer sam bila u autu kada je zgrada pala na nas. Kuća mi je neuporabljiva, a Branka ima i auto i krov nad glavom. Nije li sramota da ja od susjeda saznajem da se vrh SDP-a nalazi kod Branke? Nikoga u SDP-u nije briga kako sam ja ili ostali SDP-ovci na našem području", napisala je, a potom za Jutarnji opisala što se točno dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FRED MATIĆ ZABRINUT: /

'Plašim se onog što slijedi na Baniji. Nastupaju lešinari s čim već imamo iskustva...'

Image
FRED MATIĆ ZABRINUT: /

'Plašim se onog što slijedi na Baniji. Nastupaju lešinari s čim već imamo iskustva...'

Pojasnila im situaciju

"Poslala sam im e-mail nakon njihova posjeta Glini. Večer prije njihova dolaska tajnik stranke Vedran Babić me nazvao i rekao otprilike ovo: 'Zovem iz SDP-a, mi bismo sutra došli dijeliti hranu u Glinu, da li nas možete dočekati i s nama dijeliti hranu?' Rekla sam mu da mi je žao, jer kao prvo na našem području ne fali hrane, nego je ljudima potrebna financijska i pomoć pri gradnji urušenih kuća, a kao drugo, da zbog svoje vlastite situacije jednostavno nisam u mogućnosti ići s njima dijeliti hranu. Objasnila sam mu što mi se dogodilo s kućom, da na svoju odgovornost živimo u toj kući koja zbog oštećenja ima naljepnicu da je privremeno neupotrebljiva. Ta je kuća također izgrađena u poslijeratnoj obnovi. Završena je 2003., a očito nije napravljena sukladno projektu. Oštećeni su temelji, krovište, fali armature... Također, tajnik stranke mi nije rekao čak niti tko sve iz SDP-a dolazi. Da je rekao da dolazi predsjednik stranke, ja bih rekla 'Okej, dođite kod mene u kuću'. Uostalom, da je Grbin sam uzeo telefon u ruke, nazvao me i pitao što se događa...", rekla je Čretni.

Grbin bez komentara

Šam Peđa Grbin nije htio komentirati tu neugodnu situaciju, no iz vodstva stranke su neslužbeno otkrili kako je šeficu glinskog ogranka "tajnik Babić nazvao dan ranije, saslušao je, razgovarao o njenoj situaciji i oštećenoj kući, te joj rekao da bi došli u razgovarati i donijeti pomoć."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo