uhvaćen serijski pljačkaš / Šef službe kriminaliteta: 'Imamo porast razbojništava od 40%, ali građani se ne moraju brinuti'

'Pokazao je određenu dozu nasilja. Svako razbojništvo je kazneno djelo s elementima nasilja tako da policija tome prilazi vrlo ozbiljno. Radi analize svakog takvog kaznenog djela', objasnio je Petrović

9.11.2022.
20:14
VOYO logo

Na zagrebačkoj Trešnjevci odvijala se prava drama kada je naoružani i maskirani razbojnik uletio u ljekarnu te je pokušao opljačkati. No, nije očekivao da će ga tamo dočekati zaštitar, kojega je ljekarna unajmila strahujući od upravo takvih scenarija. Zaštitar ga je spriječio i hrvao se s razbojnikom sve do dolaska policije koja ga je u potpunosti svladala i uhitila.

RTL-ov Boris Mišević bio je pred krim policijom i razgovarao sa Zvonimirom Petrovićem, voditeljem službe općeg kriminaliteta PUZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je čovjek u posljednja četiri mjeseca realizirao čak 29 razbojništava.

"To je hrvanje je trajalo nekoliko i zaštitar je upotrijebio dosta veliku energiju da bi ga savladao dok nije došla. Ovom bih prilikom zahvalio zaštitaru", poručio je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je je li začuđen što je pružen otpor u ovakvoj situaciji.

"Ne čudi me. Cilj svakog počinitelja je da pobjegne, tako da je ovo normalna reakcija. Hvala Bogu završila je bez ikakvih žrtava i uz minimalne ozljede zaštitara i to zato što je počinitelj kod sebe imao plastični pištolj", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u Dubravi /

Razbojništvo u Zagrebu: Zaposlenici na benzinskoj prijetio oštrim predmetom i ukrao novac

Image
u Dubravi /

Razbojništvo u Zagrebu: Zaposlenici na benzinskoj prijetio oštrim predmetom i ukrao novac

No, prema drugim je žrtvama bio poprilično nasilan.

"To je istina. Pokazao je određenu dozu nasilja. Svako razbojništvo je kazneno djelo s elementima nasilja tako da policija tome prilazi vrlo ozbiljno. Radi analize svakog takvog kaznenog djela", kazao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je statistiku odnosno rast razbojništava u proteklih godinu dana.

"Kada gledamo ovu godinu u odnosu na prošlu godinu imamo porast kaznenih djela na ovom području za nekih 40 posto. Međutim nije zabrinjavajuće jer u posljednjih deset godina imamo stalan pad razbojništava i dosta dobru otkrivačku djelatnost tako da građani ne moraju biti zabrinuti", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teža razbojništva poput pljački banke ili pljački dostave novca su svedene na minimum", zaključuje Zvonimir Petrović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo