ŠEF POVJERENSTVA ZA UNUTARNJI NADZOR U KBC SESTRE MILOSRDNICE: / 'Zadravec ima svoje razloge zašto me napada'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

'Nemam ništa protiv nikoga osobno. Za dr. Zadravec mislim da je odličan neuroradiolog. To je sve što mogu reći.

13.5.2021.
16:07
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, dr. Davor Vagić, govoreći o novom v.d. ravnatelju bolnice nakon što je dosadašnji Mario Zovak podnio ostavku, kazao je da je zadovoljan izborom dr. Zorana Vatavuka na tu dužnost.

"On je čovjek koji je odrastao u ovoj bolnici, izuzetno stručan, moralan i pošten čovjek. Normalno je da Povjerenstvo da svoje mandate na raspolaganje novom ravnatelju, to je napravilo i ovo Povjerenstvo. Mi smo njegovo savjetodavno tijelo i sve ćemo predati njemu", kazao je Vagić za televiziju N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
TKO JE PRIVREMENI ŠEF VINOGRADSKE BOLNICE? /

Na mjesto koje želi Zadravec uskočio je dr. Vatavuk

Image
TKO JE PRIVREMENI ŠEF VINOGRADSKE BOLNICE? /

Na mjesto koje želi Zadravec uskočio je dr. Vatavuk

'O sankcijama protiv Zadravec odlučuje ravnatelj'

Kako je kazao Vagić, nadzor još nije proveden do kraja, a nije ni otkrio čime se Povjerenstvo konkretno bavilo tijekom istog. Kazao je tek da je proveden u skladu s onim što je ministar Vili Beroš tražio.

Što se tiče optužbi protiv dr. Dijane Zadravec zbog mobinga, Vagić ističe da se time bavi povjerenica za mobing i on ne zna, niti išta treba znati o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bi bilo u redu kad bih to uopće znao. Povjerenica to treba reći ravnatelju", kazao je te dodao da o eventualnim sankcijama protiv dr. Zadravec odlučuje ravnatelj.

"Ajmo ostaviti profesoru Vatavuku da odluči sve. On danas ima mnogo posla, preuzima bolnicu. Ovo je druga po veličini bolnica u Hrvatskoj i apeliram da mu se ostavi koji dan da prouči i donese odluke", poručio je Vagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zadravec ima svoje razloge zašto me napada'

Na pitanje je li i on bio "na piku" dr. Zadravec, Vagić je kazao kako ne bi "ulazio u tako osobne stvari".

"Nemam ništa protiv nikoga osobno. Za Zadravec mislim da je odličan neuroradiolog. To je sve što mogu reći. Ostalo, moram priznati, ne razumijem. Ako je bilo tko radio nešto nepošteno, u ovoj državi postoji sustav. Može ga se prijaviti i sankcionirati. Zna se koje su institucije koje trebaju reagirati.", rekao je vagić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da trenutno ne razmišlja o tome da postane ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice. Također smatra da njegove moguće ambicije nisu razlog zašto ga Zadravec napada.

"Ima svoje razloge zašto je to rekla, mislim da to nisu razlozi. Svako se ima pravo braniti, ali ima i odgovornost za javno izrečenu riječ", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bitno je da je osoba kvalitetna'

Na pitanje je li kao stranačka osoba poželjan izbor za ravnatelja bolnice ponovio je da nije još razmišljao o tome da se javi na natječaj.

"Radim svoj posao najsavjesnije što mogu. Što se tiče stranačkog i nestranačkog, bitno je da je osoba kvalitetna. To nije uvjet da netko radi ovaj posao", zaključio je dr. Vagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo