Održana primopredaja /

Sedmero novih ministara u Vladi HNS-a i HDZ-a preuzelo svoje nove dužnosti

Prvi je radni dan na dužnosti sedmero novih ministara u Vladi HNS-a i HDZ-a.

12.6.2017.
19:00
VOYO logo

Prvi mu je dan na dužnosti ministra unutarnjih poslova, no Davor Božinović nema vremena za uhodavanje. 

"Ja sam već krenuo ujutro sa kolegijem sa najbližim suradnicima, i to ću nastaviti tijekom dana. Svi moji potezi bit će usmjereni, i prvi i oni iza njih, jačanju ukupne učinkovitosti sustava unutarnjih poslova.", odgovorio je ministar Božinović na upit što će danas raditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teroristički napadi zatresli su nekoliko europskih zemalja, zato je i hrvatskoj policiji turistička sezona dodatni izazov. 

"Prema onim informacijama koje imam, sigurnosna situacija je dobra, naravno postoje izazovi, i zbog toga su sve službe u aktivnom angažmanu kako bi se prevenirala mogućnost događaja koji bi utjecali na sigurnost građana RH.", rekao je Božinović na upit o sigurnosnom stanju u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pritom neće zaboraviti ni na gospodarski kriminal jer kaže kako će se policija baviti i Agrokorom i svim pitanjima koja utječu na borbu protiv svih oblika nedopustivog ponašanja.  

Na drugoj strani grada održala se primopredaja uz srdačan oproštaj u Ministarstvu obrazovanja. HDZ-ov Pavo Barišić dužnost je predao nestranačkoj, Blaženki Divjak koju je predložio HNS. Peta je ovo ministrica u četiri godine, a među glavnim izazovima jest provesti kurikularnu reformu. 

"Rad ministarstva i upravljanje sustavom treba biti oslobođeno dnevno političkih previranja i rovovskih borbi. Naravno da ću biti slobodna tražiti da svoj tim i one  skojima ću raditi sama predlažem, naravno sve odluke se donose na vladi.", kazala je ministrica Divjak. 

Barišić, kojeg su pratile optužbe za plagiranje, ali i prekonzervativan pristup obrazovnoj reformi tvrdi da nije razočaran smjenom te Otkriva da mu je premijer nudio ostanak u Vladi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se osjećam vrlo počašćenim time što mi je ponuđeno da ostanem u Vladi na vrlo odgovornoj dužnosti ministra rada i socijalnih sustava.", rekao je Barišić. 

Savez HDZ-a s HNS-om, i čak 7 novih ministara u vladi, izazvali su različite reakcije.

Ne samo da je HNS prevario birače, nego je i HDZ; bolje da su koalirali, zbog sigurnosti države; ne očekujem ni u jednom ministarstvu promjene, sistem će i dalje nastaviti kakav će biti - samo su neki od komentara građana diljem Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novim imenima je da - dokažu suprotno.  

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo