SDP POKREĆE ISTRAŽNO POVJERENSTVO ZA AGROKOR: / 'Nećemo se prestati boriti, istjerat ćemo mak na konac'

Image
Foto: PIXSELL

SDP je najavio pokretanje osnivanja Istražnog povjerenstva za Agrokor, a to bi mogli podržati i HDZ i Most. U raspravi bi se taj zahtjev mogao naći već danas.

12.7.2017.
10:26
PIXSELL
VOYO logo

SDP očekuje da će osnivanje Istražnog povjerenstva za Agrokor podržati klubovi zastupnika, javlja N1 i dodaje da je to potpomognuto otkrićem bivšeg ministra Slavena Dobrovića da je ministar financija Zdravko Marić sugerirao da NO HBOR-a glasuje za sporni kredit Agrokoru.

Početak rada Povjerenstva u rujnu

Povjerenstvo bi trebalo raditi šest mjeseci. Moguće je da će Istražno povjerenstvo neke poslove odraditi i preko ljeta, no početak rada očekuje se u rujnu, najavio je SDP-ov Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se da ćemo početi raditi jer javnost ima interes vidjeti što se tu događalo i treba sve uključene u taj proces posjesti, dobiti informacije da čujemo. Jer ove priče koje kapaju pomalo i stavljaju sumnju na ministra Marića i Vladu. Mislim da to javnost ne zadovoljava. Hajmo vidjeti što se tu zbilja dogodilo. Možda ćemo čuti još informacija kao što smo čuli od Dobrovića da je Marić nagovarao da se glasuje za taj kredit pa izašao iz prostorije. To nije izuzimanje nego debelo uvaljivanje u cijeli sučaj. Ja se nadam da će Povjerenstvo za sukob interesa razmotriti je li netko tko je toliko umiješan i nagovara ministre da dodijele kredit, u sukobu interesa', rekao je Maras za N1.

Maras: 'Vidite koliko je to opasno kad ste s HDZ-om'

Maras se osvrnuo i na Most i njihova ministra koji je sada upozorio na cijelu situaciju. Kaže da je Dobrović, dok je bio u Vladi, išao za povjerenjem prema Mariću, a sada otkriva skandale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Upravo ono što je premijer tražio. Vidite koliko je to opasno kad ste s HDZ-om. Ovo je reciklirani HDZ. Od loše robe ne možete napraviti dobru i zato sad imamo to što imamo. Mogu samo reći da se neću prestati boriti protiv toga. Oko Agrokora ćemo istjerati mak na konac', kaže Maras i najavljuje da će svi ministri biti pozvani da se očituju o glasovanju za kredit Agrokoru.

'Marić i Plenković neka recikliraju svoje izjave, ali neće skriti ništa od javnosti. Ako si u stanju 50 milijuna eura državnog novca izgubiti zbog jedne kompanije u kojoj si radio i stekao neke benefite... Možeš biti simpatičan i pametan, ali mi to nećeš u Hrvatskoj raditi', ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tajni dokumenti HBOR-a do kojih je došao Nacional otkrivaju da Marić navodno ipak nije nevin. Kako piše taj tjednik, dokumenti otkrivaju ulogu ministra financija u skandalu dodjele 48,3 milijuna eura kredita potkraj 2016. godine već posrnulom Agrokoru.

Image
TAJNI DOKUMENTI HBOR-a OTKRILI VELIKI SKANDAL MINISTRA FINANCIJA: /

Zdravko Marić je lagao da nije znao što se događa u koncernu Agrokor?

Image
TAJNI DOKUMENTI HBOR-a OTKRILI VELIKI SKANDAL MINISTRA FINANCIJA: /

Zdravko Marić je lagao da nije znao što se događa u koncernu Agrokor?

SDP je ideju o pokretanju ovakvog povjerenstva imao još u travnju kada je počela priča s opozivom ministra financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo