podupire radnike sc-a /

SDP-ovac Mrsić prozvao Plenkovića da je zaboravio na dano obećanje

Image
Foto: Davor Kibel/PIXSELL

'Radnicima poručujemo da nisu sami i da ih SDP podržava u nastojanju da izbore svoje temeljno pravo', kaže Mrsić

25.11.2016.
10:46
Davor Kibel/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov saborski zastupnik Mirando Mrsić prozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da je zaboravio na obećanje kako će njegovati kulturu socijalnog dijaloga, a zaposlenicima Studentskog centra, koji su prosvjedovali pred Banskim dvorima, poručio je kako ih SDP podržava u nastojanju da izbore svoje pravo na kolektivni ugovor.

"U povodu jučerašnjeg prosvjeda zaposlenika SC-a zbog odbijanja poslodavca da potpiše već usuglašeni kolektivni ugovor, SDP im želi pružiti potporu u nastojanju da svoja prava urede kolektivnim ugovorom", rekao je Mrsić nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera Plenkovića podsjetio je na obećanja da će njegovati kulturu socijalnog dijaloga, poručivši mu da je "pao već na prvom testu".

Nezamislivo mu je, kaže, da nitko od predstavnika vlade u četvrtak nije našao za shodno sastati se s predstavnicima radnika. Istaknuo je kako to šalje lošu poruku svim ostalim poslodavcima kako da postupaju u procesu kolektivnog pregovaranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljno pravo radnika je da svoje pravo urede kolektivnim ugovorom u dogovoru s poslodavcem. Radnicima poručujemo da nisu sami i da ih SDP podržava u nastojanju da izbore svoje temeljno pravo", poručio je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo