na žnjanu / SDP-ovac Bauk opleo po Vladi: 'Pamtit ćemo što Baniju nije sagradila'

Image
Foto: Milan Šabić/PIXSELL via YouTube

Ministar pomorstva Oleg Butković pokušao je Arsena Bauka razuvjeriti po pitanju nedostupnosti plaža za sve građane, kazao je Bauk, a on mu je odgovorio budu li plaže ipak nedostupne nekima na temelju Zakona o pomorskom dobru, on će na svaku postavljenu ogradu koja će plaže od hrvatskih građana odijeljivati postaviti njegovu sliku

14.1.2023.
17:22
Milan Šabić/PIXSELL via YouTube
VOYO logo

Tijekom konferencije za medije SDP-a na plaži za osobe s invaliditetom na Žnjanju raspravljalo se prijedlogu Zakona o pomorskom dobru.

Tom prigodom govorili su potpredsjednik SDP-a Split Goran Kotur, potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru Arsen Bauk i supetarska gradonačelnica Ivana Marković. SDP-ovci su tom prigodom poručili, kako prenosi Dalmacija News, "ovu Vladu pamtit ćemo što Baniju nije sagradila, a nadaju se da nećemo po tome da je plaže zagradila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uvode nove mjere /

Plenković zbog Ukrajine opleo po svima: 'SDP zarobljen iza Milanovića, Možemo! ne razumije...'

Image
uvode nove mjere /

Plenković zbog Ukrajine opleo po svima: 'SDP zarobljen iza Milanovića, Možemo! ne razumije...'

Kotur je istaknuo: "Grad Split je platio nasipanje Žnjana, ali država daje koncesiju na ono što smo mi napravili i platili svojim novcem. SDP je u gradskome vijeću zbog toga i tražio da se traži od župana da pomorsko dobro koje je u nadležnosti županije dođe pod upreavljanje grada Splita tako da Split daje koncesije. Međutim, županija se na taj prijedlog, inače prihvaćen na gradskom vijeću oglušila. Ovo je primjer kako se Splitu uzima ono što je splitsko. Država nam uzima ono što je naše!"

Gradonačelnica Marković je kazala: "Taj zakon koji je upućen u proceduru nije dobar. Prvenstveno radi toga što će onemogućiti opću upotrebu pomorskog dobra, slobodan prilaz građanima pomorskom dobru putem koncesija. U potpunosti nam je neprihvatljiva podjela plaža na javne plaže i na plaže koje će biti stavljene na raspolaganje samo gostima hotela. Jedina podjela koju prihvaćamo je ona na prirodne i uređene plaže".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pomorstva Oleg Butković pokušao je Arsena Bauka razuvjeriti po pitanju nedostupnosti plaža za sve građane, kazao je Bauk, a on mu je odgovorio budu li plaže ipak nedostupne nekima na temelju Zakona o pomorskom dobru, on će na svaku postavljenu ogradu koja će plaže od hrvatskih građana odijeljivati postaviti njegovu sliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo