Predsjedništvo SDP-a traži isključenje Slavka Linića iz stranke!

4.6.2014.
17:47
VOYO logo

17:57 -- Predsjedništvo SDP-a izglasalo je odluku da se Slavka Linića izbaci iz stranke. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, četiri člana bila su protiv izbacivanja. Pretpostavlja se da su to Rajko Ostojić, Zlatko Komadina, Davor Bernardić i Mirando Mrsić.

Glavni odbor SDP-a sastat će se u subotu da potvrdi odluku. Većina članova će je ili potvrditi ili odbaciti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Predsjedništva koji su dali izjave za medije ne znaju hoće li ta točka uopće biti na dnevnom redu, ali sigurno je da će se o sukobu Milanovića i Linića raspravljati. Prema nekim informacijama iz vrha stranke, Milanović vjerojatno neće inicirati da se Linića izbaci iz stranke jer smatra da bi time još više naštetio SDP-u i produbio unutarstranačke sukobe, piše Jutarnji.hr.

No, sve je moguće, kako je rekao i sam potpredsjednik stranke Zlatko Komadina koji je u potpunosti na Linićevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

!Ne znam hoće li predsjednik stranke staviti tu točku na dnevni red. Po meni je to nebitna točka. Jer nije bitno što kaže Zoran Milanović, nego kamo ide SDP. Ako bude to pitanje na dnevnom redu, ja ću uvijek biti protiv izbacivanja", rekao je Komadina prije ulaska u središnjicu SDP-a napomenuvši kako je on zajedno s kolegom Fabijanićem Linića primao u SDP i da bi bio zadnji od kojeg bi se očekivalo da ga izbaci.

Primorsko-goranski župan rekao je da je nebitno ima li potporu u Predsjedništvu za svoj stav, a ako većina odluči drugačije, onda će Linić biti izbačen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pustimo da nešto kažem i kad izađem", odgovorio je Komadina kada su ga pitali da protumači svoju izjavu o nabacivanju blatom, koju je Linić protumačio na način da je Komadina mislio na Milanovića, a ne na njega kad je to rekao.

Rajko Ostojić ponovio je svoj stav o tome da će glasati protiv izbacivanja Linića ako se potegne to pitanje na sjednici Predsjedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam hoće li ta točka biti na dnevnom redu", izjavio je Ostojić.

Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a, rekao je pak kako im politički obračuni nikad ništa nisu dobroga donijeli, ali nije htio biti decidiran je li za to da se Linića izbaci iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirando Mrsić i Željko Jovanović bili su bez komentara te su poručili da će sve reći na ovoj sjednici Predsjedništva.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo