Satnika rasplakala velika podrška građana

1.4.2010.
23:41
VOYO logo

arti-201004010109006''Nakon što me u srijedu profesorica posjetila, čitao sam komentare u Večernjem listu koje građani ostavljaju na internetu i zbog nekih sam se i sam rasplakao'', priznao je satnik Marko Pavković.

Dodaje da o oprostu vozačici Bernardini Petrović nije ni trebao razmišljati, već je samo rekao ono što osjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne bih želio da ljudi misle kako ja sam sebi nisam važan. Jesam. Sebe volim najviše, onaj tko ne voli sebe, ne može voljeti ni druge'', otkrio je za Večernji list Pavković.

Priznao je da je do ove nesreće mnoge stvari u životu zaobilazio, no sada je stav promijenio. Ističe da od sada neće preskakati neizbježno i stvari ostavljati za poslije, jer mu je jasno da je moguće da se druga prilika nikada ne dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To sam rekao i Bernardini Petrović dok sam je gledao kako stišće zube i guta knedle iznad mog kreveta. Ona ne smije okrenuti glavu od onoga što se dogodilo, ali ni dopustiti da je to izjeda iznutra'', prepričao je dio 40-minutnog susreta s profesoricom.

Psihijatri i psiholozi koji prate satnikovu priču tvrde da je svojim reakcijama zadivio Hrvatsku, ali da ne odstupa od psihološkog profila profesionalnog vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003240685006''Vojnik koji je educiran i vrhunski pripremljen lakše se suočava sa spoznajom da je izgubio dio tijela'', objasnila je prof. Vera Folnegović Šmalc, psihijatrica u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Ipak, ističe da je, što se satnikova oprosta pijanoj vozačici koja ga je osakatila tiče, riječ o izuzetno plemenitoj osobi.

''Sada je važno da država i prijatelji ostanu uz njega jer optimizam može splasnuti jednom kad ostane sam'', upozorila je prof. Šmalc za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201003170752006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo