KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU / Sandra Švaljek za RTL Danas: 'Neću se boriti protiv Bandića, već za Zagrepčane'

'Prije svega želim voditi konstruktivnu kampanju, otvarati nove teme, javne rasprave o kontroverznim temama u Gradu Zagrebu'

7.5.2016.
18:47
VOYO logo

Nezavisna zastupnica gradske skupštine, bivša zamjenica Milana Bandića i bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek najavila je svoju kandidaturu za mjesto zagrebačke gradonačelnice na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

Uvjerena je da je Zagrebu potrebna promjena, a svoj program će predstaviti uskoro. Podršku su joj dali istaknuti ekonomisti, među njima i bivša HDZ-ova ministrica financija Martina Dalić. Podršku joj je dao i Vladimir Ferdelji, trećeplasirani kandidat na prošlim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kandidaturi smo u RTL-u Danas razgovarali sa Sandrom Švaljek.

Zašto želite prekinuti 16-godišnju vladavinu Milana Bandića u Zagrebu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da u ovom trenutku ne treba koncentrirati isključivo na gospodina Bandića. Znamo da će biti nekoliko kandidata, a Bandić će biti jedan od njih. Ja se neću boriti protiv Bandića, nego ću se boriti za Zagrepčane".

Politički čisti i stručni - osoba ste koju bi svaka politička struja rado u svom taboru – podupire li vas koja stranka u ovoj kandidaturi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podupiru me građani. Kao što znamo, građani u pravilu i nisu u velikom broju uključeni u političke stranke i upravo ti građani će biti moja najveća podrška. No, isto tako, ako me odluči podržati neka politička opcija, bit ću zahvalna na tome".

Potvrđeno mi je bili ste u središnjici SDP-a prethodni tjedan. Je li Vas Zoran Milanović tražio za SDP-ova kandidata u Zagrebu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da imate pogrešnu informaciju".

Ako SDP traži od Vas da budete njihova kandidatkinja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam nezavisna kandidatkinja".

Isto ćete odgovoriti i HDZ-u?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako. Velim, ako bilo koja stranka odluči podržati moj program, bit će mi drago. No, isključivo nastupam kao nezavisna kandidatkinja".

Kako mislite pobijediti mašineriju velikih stranaka? Kako sam uspjela doznati, iako Vas politički oponenti uvažavaju kao ekonomsku stručnjakinju - podcjenjuju Vas kao političarku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima jedna prekrasna izjava: Nikad nemojte podcijeniti snagu posvećene, male grupe ljudi da promijeni svijet. I to je sve što je ikad promijenilo svijet. Uzdam se u takvu malu, pouzdanu grupu ljudi, ali vjerujem da ću oko sebe skupiti i veliki broj Zagrepčana i da ćemo na kraju pobijediti".

Znate kako funkcionira Zagreb, kako se zapošljava u Holdingu - mislite li u kampanji igrati prljavo ili ćete biti dama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega želim voditi konstruktivnu kampanju, otvarati nove teme, javne rasprave o kontroverznim temama u Gradu Zagrebu".

Možete li nabrojati pet stvari koje u Zagrebu ne bi bile ovakve da ste Vi gradonačelnica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega, mislim da se gradom treba upravljati na efikasniji način. Treba unijeti neke promjene u gradskoj upravi da bude bitno efikasnija. Na drugačiji način treba upravljati gradskom imovinom, a naravno i Holdingom kao velikim sustavom koji utječe na živote svih nas. Pa problem gospodarenja otpadom, prometa...", rekla je Švaljek.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo