Žestoki obračun SDP-ovki

21.9.2013.
18:24
VOYO logo

"Hohštapleri i prodavači magle u svom nevještom pokušaju razjedinjavanja stranke uvrijedili su pristojne članove SDP-a koji još uvijek ugled i integritet stranke znaju staviti ispred svojih osobnih interesa (u ovom slučaju mjesto predsjednika GO SDP ZG). Legitimno izabrano predsjedništvo stranke pokazalo je što misli o tom jeftinom političkom triku', napisala je Sandra Petrović Jakovina na svom Facebook profilu.

Patrik Maček/Pixsell/ Petar Glebov/24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U postu joj se potkrala pogreška, jer je napisala da se Kolarić kandidirala za predsjednicu zagrebačkog ogranka stranke. Naime, bivša glasnogovornica vlade Ivice Račana kandidirala se za potpredsjednicu.

Nije dugo trebala čekati odgovor Aleksandre Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je ovo točno, ovako me zbog mojeg političkog stava, vrijeđa Sandra Petrović Jakovina, SDP-ova zastupnica u Europarlamentu. Njezina saborska plaća išla je direktno iz mojeg poreza. Ukupno imam 20 godina staža, a zadnjih 11 godina radim u gospodarstvu. Ne živim od politike, a državi sam za razliku od tvrtke njezinog supruga platila sve poreze", napisala je Kolarić koja je prije dva dana ekspresno izbačen iz SDP-a.

Odluka Predsjedništva SDP-a o isključenju Aleksandre Kolarić je izvršna i Glavni odbor će je dobiti na prvoj sljedećoj sjednici samo kao informaciju. No, Glavni odbor neće više raspravljati o toj odluci, potvrdio je jučer glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan komentirajući brzopotezno isključenje kandidatkinje za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a i bivše Račanove glasnogovornice iz stranke nakon kritika koje je javno iznijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To očito znači i da Aleksandri Kolarić neće biti omogućeno da se obrati članovima Glavnog odbora SDP-a na Ibleru, što je putem medija najavila.

"Kolarić više nije član SDP-a, ona nema što tražiti na sjednici bilo kojeg stranačkog tijela. Odluka je definitivna", rekli suNovom listu u vrhu SDP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo