Sanader se danas vraća u Hrvatsku

I dalje se ne zna gdje se točno nalazi odbjegli bivši premijer Ivo Sanader, ali prema riječima odvjetnika, on se već danas popodne vraća kući.

10.12.2010.
13:13
VOYO logo

'Iz načina kako je razgovarao o tome i riječi da mu je ovo preveliki teret s kojim ne želi ni tri dana više živjeti, shvatio sam da se on ubrzo vraća kući", kazao je za Danas.hr odvjetnik Mate Matić.

Upitali smo ga gdje je uopće bivši premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, nisam ga pitao, ne želim znati da ne bih morao kasnije lagati", kaže Matić.

Odvjetnik ga je, naime, izvijestio da ga neće više moći braniti jer je već angažiran u aferi Fimi-Media od strane Darka Beuka iz Hrvatskih šuma. Na pitanje kako je reagirao, Matić kaže: "Nije bio sretan s tim, no nitko nije nezamjenjiv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, čini se da ga je Sanader u kratkom roku uspio zamijeniti kolegom Željkom Gulišijom koji je za Danas.hr izjavio da ga je Sanader nazvao i da se danas popodne trebaju naći u Zagrebu. Kazao je i da se Sanader sigurno vraća u Hrvatsku gdje će ga vjerojatno odmah uhititi.

Iako su pojedini slovenski mediji spekulirali kako se odbjegli Ivo Sanader nalazi u Sloveniji, te da je čak viđen u Ljubljani, nove informacije govore da je, navodno, napustio tu državu te da hrvatske vlasti znaju točnu lokaciju na kojoj se Sanader trenutno nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska nacionalna televizija u četvrtak kasno navečer u emisiji Odmevi objavila je da je bivši hrvatski predsjednik Vlade Ivo Sanader još na slovenskom teritoriju, pa i da je viđen u Ljubljani.

No, Jutarnji list piše kako se od izvora bliskog istrazi doznaje da Sanader više nije u Sloveniji te da hrvatske vlasti točno znaju gdje se bivši premijer, za kojim je izdana tjeralica, trenutno nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O lokaciji isti izvor nije želio govoriti jer ne želi otkrivati detalje zbog tajnosti istrage, no istaknuo je da Hrvatska s tom državom ima ugovor o izručenju.

Podsjetimo, Sanadera je u četvrtak ujutro u automobilu VW Beetle preko graničnog prijelaza Bregana u Sloveniju prevezla njegova kći Bruna. Pojedini mediji nagađali su da se uputio u Austriju jer je tamo dulje vrijeme živio, a pisalo se i da je avionom iz Ljubljane odletio za London, no takve navode demantirala je slovenska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je kako hrvatska policija intenzivno surađuje s kolegama u Sloveniji, Njemačkoj i Austriji, budući da imaju saznanja da se Ivo Sanader nalazi na području jedne od tih triju država. Ministar unutarnjih poslova dodao je, objavio je Dnevnik.hr, kako policija neće čekati da se bivši premijer samovoljno vrati nego će poduzeti sve moguće mjere koje nalaže Interpolova tjeralica.

Počasni konzul RH i predsjednik društva slovensko-hrvatskog prijateljstva Božo Dimnik u Ljubljani izjavio je za slovenski dnevnik Finance kako je u četvrtak prijepodne nedaleko ljubljanske zračne luke Brnik sreo bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako se s njim nije sastao, niti je razgovarao, nego da ga je slučajno sreo. Demantirao je i navode kako je on osobni prijatelj sa Sanaderom, te je kazao kako ga je u životu sreo svega dva ili tri puta.

cate-201011220231004

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201012100062006 arti-201012090861006 arti-201012090682006

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo